Χ. Σπίρτζης: Το 2018 πλήρης ολοκλήρωση του άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο

12:00 22/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντός του 2018 θα ολοκληρωθεί πλήρως ο κάθετος άξονας Αρδάνιο-Ορμένιο, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη χθεσινή επίσημη παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Μάνδρα-Ψαθάδες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο κάθετος άξονας, μήκους 124 χιλιομέτρων, «είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής και για τη χώρα και για τον Έβρο, που θα δώσει μία άλλη πνοή και στον πρωτογενή τομέα και στο εμπόριο, αλλά κυρίως στην ασφάλεια των κατοίκων, αν αναλογιστεί κανείς τα θύματα που έχουν θρηνήσει οι Θρακιώτες σε αυτόν τον δρόμο». Ο

κ. Σπίρτζης υπογράμμισε με έμφαση ότι «η συνέχεια είναι η σιδηροδρομική γραμμή από Αλεξανδρούπολη μέχρι το Oρμένιο, ηλεκτροδοτούμενη διπλή, που θα ενταχθεί στο μεγάλο έργο που θα συνδέει τα τρία λιμάνια της βόρειας Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στην Μαύρη Θάλασσα».

«Πρώτη φορά απόφαση ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια…»
Όσον αφορά στην ελεύθερη διέλευση μόνιμων κατοίκων, ανέργων και ΑμΕΑ, από τα διόδια αλλά και την άμεση λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε ότι “είναι η πρώτη φορά που γίνεται ηλεκτρονικό σύστημα για την ελεύθερη διέλευση και πρώτη φορά που βγαίνει υπουργική απόφαση για απαλλαγή» και πρόσθεσε πως «σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη, ποιος νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας». Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι «η Θράκη να μην είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος της χώρας, όπως λένε ορισμένοι, αλλά σημείο αναφοράς του πολιτικού σχεδιασμού που προβλέπει να είναι σε άμεση επαφή και συνεργασία με όλη τη βόρεια Ελλάδα η ενδοχώρα των Βαλκανίων».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα