Χ. Αθανασίου: Απαιτούνται «μικρές βελτιώσεις» και όχι νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

13:11 23/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στην Ελλάδα υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για τις φυλετικές διακρίσεις, υποστήριξε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων της Βουλής. Ήμασταν πρωτοποριακό σε αυτό, τόνισε και αν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του, δεν φταίει η κυβέρνηση. Αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δήλωσε πως απαιτούνται μικρές βελτιώσεις και όχι νέο νομοσχέδιο.«Αν δείτε αυτό
το νομοθέτημα (σ.σ. αντιρατσιστικό) το 90% είναι ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά κανείς δεν έπιασε να τα μαζέψει όλα και να δει ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί. Βεβαίως, πρέπει να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, αλλά όχι να πάρει μία τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και αντίθετες ενδοκυβερνητικές απόψεις από ορισμένη μερίδα του Τύπου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα», ξεκαθάρισε ο κ. Αθανασίου

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «όταν ο νομοθέτης νομοθετεί πρέπει να έχει μία εποπτεία του δικαίου. Πρέπει να γνωρίζει, ποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουμε»


Υποστηρίζοντας τον νόμο 927 του 1979, σημείωσε ότι «Πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα. Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό.

Επιτέθηκε επίσης και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, επιρρίπτοντας πολιτικές σκοπιμότητες για τη στάση της.


«Δείτε στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην "ΑΥΓΗ", που αρθρογραφούσε τότε από άλλη σκοπιά βέβαια και όχι από την αντιπολιτευτική που επιχειρεί τώρα, τι έγραφε για τον ίδιο αντιρατσιστικό νόμο. Δεν διαφέρει σε τίποτα ο νόμος που εισήχθη επί Παπαϊωάννου, με τον σημερινό» ανέφερε προσθέτοντας ότι η μόνη διαφορά είναι στην τιμωρία των Νομικών Προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα