Μπαράζ καταγγελιών κατά του Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών

20:17 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να παίρνουν οι καταγγελίες κατά του Ντονάλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, γεγονός που αναμένεται να πλήξει ιδιαίτερα την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου Ρεπουμπλικάνου.

Οι καταγγελίες δύο γυναικών, στην εφημερίδα New York Times, ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν φαίνεται μόνο η αρχή καθώς μετά το δημοσίευμα πολλές άλλες γυναίκες κατήγγειλαν επίσης παρόμοια περιστατικά.

Το γεγονός εντείνει τις πιέσεις στον Τραμπ ο οποίος προσπαθεί να ανακάμψει καθώς η Χίλαρι Κλίντον έχει ξεφύγει με διαφορά τουλάχιστον 8 μονάδων στις δημοσκοπήσεις.

Από τις δύο γυναίκες που μίλησαν στην εφημερίδα, η μία, η Τζέσικα Λιντς, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της New York Times να αφηγείται πώς ο Τραμπ της έπιασε το στήθος και προσπάθησε να βάλει το χέρι του κάτω από τη φούστα της μέσα σε ένα αεροπλάνο, περί το 1980.

Η δεύτερη, η Ρέιτσελ Κρουκς, είπε ότι ο Τραμπ «την φίλησε στο στόμα» το 2005 έξω από έναν ανελκυστήρα στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν, όπου εκείνη εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ σε μια κτηματομεσιτική εταιρεία.

Ο Τραμπ διέψευσε μέσω του Twitter το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το «παντελώς κατασκευασμένο», ενώ ο δικηγόρος του Μαρκ Κάσοβιτς, με επιστολή του στην εφημερίδα ζήτησε εκ μέρους του επιχειρηματία να αποσυρθεί το δημοσίευμα (που το χαρακτηρίζει δυσφημιστικό), απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν παρόμοια ρεπορτάζ.

Μάλιστα το περιοδικό People δημοσίευσε μια λεπτομερή αφήγηση, σε πρώτο πρόσωπο, της δημοσιογράφου Νατάσα Στόινοφ η οποία ισχυρίστηκε ότι το 2005 ο Τραμπ την στρίμωξε σε έναν τοίχο, στο σπίτι του στη Φλόριντα, και την φίλησε ενώ εκείνη προσπαθούσε να του ξεφύγει.

Ο 70χρονος Τραμπ διέψευσε και αυτήν την καταγγελία, εξαπολύοντας επίθεση στη δημοσιογράφο επειδή της πήρε δώδεκα χρόνια να αποκαλύψει την περιπέτειά της και δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο ρεπορτάζ της, εκείνη την εποχή, επειδή αυτά που ισχυρίζεται «δεν συνέβησαν».

Μια παρόμοια ιστορία δημοσιεύει και η εφημερίδα Palm Beach Post. Η 36χρονη Μίντι ΜακΓκίλιβρι από τη Νότια Φλόριντα υποστηρίζει ότι ο Τραμπ της έπιασε τα οπίσθια πριν από 13 χρόνια, όταν εκείνη εργαζόταν σε μια επιχείρησή του, στο Μαρ αλ Λάγκο, ως βοηθός φωτογράφου. Η εκπρόσωπος του Τραμπ, Χόουπ Χικς, διέψευσε και αυτό το ρεπορτάζ.

Εν τω μεταξύ, η δημοσιοποίηση του βίντεο της προηγούμενης Παρασκευής , με τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του Τραμπ για τις γυναίκες και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, πυροδότησαν μια σοβαρή πολιτική κρίση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Οι ηγετικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικάνων κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες εκλογής του Τραμπ στο Λευκό Οίκο έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ αρκετοί αξιολογώντας την κατάσταση αρνητικής δημοτικότητας που εδραιώνεται γύρω από το κόμμα, πιστεύουν ότι έχει τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο ακόμα και η διατήρηση του πλειοψηφικού ελέγχου του κόμματος στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου.

Η κατάσταση επιδεινώνεται απρόβλεπτα και από την πολιτική σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με ηγετικούς κύκλους του κόμματος, όπως, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.

Ο Ράιαν, παρά το γεγονός ότι για λόγους πολιτικής τακτικής δεν απέσυρε τη δημόσια υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, γνωστοποίησε ότι δε θα συμμετέχει στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ δε θα υποστηρίζει τις θέσεις του.

Παράλληλα, παρότρυνε όσα από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και δεν επιθυμούν να υποστηρίξουν τον Τραμπ να μην τον υποστηρίξουν.

Από την άλλη μεριά, ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Φλόριντα τόνισε ότι ο Ράιαν κι άλλες ηγετικές προσωπικότητες του κόμματος, δεν του έδωσαν συγχαρητήρια για την παρουσία του στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Κυριακής με τη Χίλαρι Κλίντον, προκαλώντας τη συμπάθεια των υποστηρικτών του που τον παρακολουθούσαν.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Τραμπ – Αντιμέτωπος με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα