Αθήνα: Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό

21:05 3/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους Τούρκους πολίτες που διαδηλώνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις, έδειξαν το απόγευμα της Δευτέρας, Έλληνες διαδηλωτές, με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, Τούρκων και Κούρδων που ζουν στην Αθήνα.Συγκέντρωση πραγματοποίησαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ,
μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι οργανώσεων Τούρκων και Κούρδων μεταναστών, επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Ρηγίλλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν την τουρκική πρεσβεία, για να θυροκολλήσουν ψήφισμα. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, φωνάχτηκαν στα ελληνικά, τα συνθήματα «Αλληλεγγύη στον λαό της Τουρκίας», «Έλληνες και Τούρκοι, εργάτες ενωμένοι», αλλά και συνθήματα στην τουρκική γλώσσα, καλώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραιτηθεί.

Σε άλλη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε από το ΚΚΕ, μπροστά από Πολεμικό Μουσείο στις 7 μ.μ., επίσης οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία, μπροστά από την οποία είχαν παραταχτεί κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που ζουν στη χώρα μας καθώς και στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της γειτονικής χώρας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης».
Keywords
Τυχαία Θέματα