«Ας ξαναδημιουργήσουμε την Ευρώπη» -Χάρτης πορείας από 32 ευρωπαϊκές προσωπικότητες

18:35 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H συζήτηση για το πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος έχει ξεκινήσει για τα καλά. Εκτός από τις διαδικασίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, στο κρίσιμο ζήτημα παρεμβαίνουν ήδη 32 ευρωπαϊκές προσωπικότητες , προτείνοντας, όπως τον αποκαλούν, ένα «Χάρτη πορείας για μια Νέα Ευρωπαϊκή Αναγέννηση. Ακολουθούν το κείμενο και το σχετικό κάλεσμα, καθώς και τα ονόματα

όσων το υπογράφουν.

Π.Π.

Σεβόμαστε απόλυτα την ψήφο των Βρετανών πολιτών, αν και αυτή τους η απόφαση μας λυπεί. Ωστόσο, θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στο Brexit να ανακόψει την ενέργειά μας. Τουναντίον, μπορεί και πρέπει να βοηθήσει έτσι ώστε η ενέργειά μας να αναζωπυρωθεί. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να σταθούν επάξια απέναντι στις σημαντικές συλλογικές προκλήσεις που ανακύπτουν.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή για να επαναφέρουμε τις προτάσεις της Έκκλησηςτης 9ης Μαΐου που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα σε δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από πρωτοβουλία προσωπικοτήτων από ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας των πολιτών, του χώρου του πολιτισμού και της πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα