Αρχίζουν τα προβλήματα με τις λιγοστές θέσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

09:10 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

To θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας ο Δήμος θα μπορεί από ιδίους πόρους να κρατήσει ως μόνιμο προσωπικό 15 εργαζόμενους. Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο αφού οι 40 συμβασιούχοι αναγκαστικά θα απολυθούν. Ίσως κάποιοι από αυτούς να εργαστούν ακόμη

για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους αλλά και κάποιοι άλλοι θα πάρουν τις άδειες που δικαιούνται με αποτέλεσμα ο δήμος μέσα στην αυξημένη τουριστική περίοδο μα μείνει χωρίς προσωπικό καθαριότητας. Από τον Σεπτέμβριο όταν θα προκηρυχτούν οι θέσεις για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας οι απολυμένοι θα μπορέσουν και ανάλογα με τα μόρια που διαθέτουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Η κατάσταση ωστόσο αναμένεται να ομαλοποιηθεί από τον ερχόμενο Μάρτιο που θα αρχίσουν και πάλι τα οκτάμηνα.

Εξάλλου όπως έγκαιρα η ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ είχε ανακοινώσει με την παραίτηση του πρώην Δημάρχου Στέλιου Θάνου ότι επικεφαλής θα ήταν ο δημ. Σύμβουλος Δημήτρης Μηλίγκος επιβεβαιώθηκε πλήρως με την ανακοίνωση που έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρώτη ερώτηση εκ μέρους του κ. Μηλίγκου μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων αφορούσε την ζημιά και τις επιπτώσεις από την πρόσφατη φωτιά στον ΧΥΤΑ με το αίτημα να γίνει έρευνα αν καταστράφηκαν οι μεμβράνες στον χώρο απόθεσης. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι οι εργασίες επιχωμάτωσης συνεχίζονται, ότι για το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων έχει υποβληθεί πρόταση ύψους 2,868 εκ. ευρώ, εντός των ημερών φτάνουν 420 μπλέ κάδοι για χαρτί, πλαστικό και άλλα και θα δημιουργηθούν δύο σημεία διαλογής σε δυτική και ανατολική Σάμο. Ο κος Μηλίγκος πρότεινε στο Δήμαρχο να επισκεφτούν μαζί στον υπουργό Περιβάλλοντος ώστε να υπάρξει μια ενιαία διεκδίκηση για τον ΧΥΤΑ της Σάμου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα