Αρχίζει η κατασκευή του σχολείου

10:17 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπογράφηκε στο δημαρχείο Μαλεβιζίου από το δήμαρχο, Κώστα Μαμουλάκη, η σύμβαση για την κατασκευή νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης στο Μαλεβίζι, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 ευρώ περίπου, που μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.

Το νέο, βιοκλιματικό

τριώροφο δημοτικό σχολείο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών, θα περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων, ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.
Ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι είναι ένα από τα δέκα σχολικά κτίρια τα οποία έχουν εγκριθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα και τόνισε: «Εμείς με τη συνεργασία που έχουμε με το δήμο, όπως άλλωστε με όλους τους δήμους της Κρήτης, θέλουμε να υπάρχουν έτοιμες μελέτες για να μπορούμε να εντάξουμε όλα τα σχολεία. Κάνω έκκληση σε όλους τους δήμους της Κρήτης, στους Δημάρχους, να προετοιμάσουν τα έργα, να πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε προγράμματα, ειδικά για τη σχολική στέγη και είμαι σίγουρος και βέβαιος ότι θα βρεθούν οι πόροι για να τα υλοποιήσουμε».
Ο κ. Μαμουλάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο σχολικής στέγης αρχίζει να υλοποιείται. Ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί άμεσα και με την στενή παρακολούθηση των υπηρεσιών μας, θα έχουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο ένα ακόμα άριστο βιοκλιματικό σχολικό κτίριο για τους μικρούς μαθητές της πόλης μας. Μετά το Βιοκλιματικό Λύκειο Γαζίου, το πρώην αθλητικό σχολείο που επαναλειτουργήσαμε, τις προσθήκες αρκετών αιθουσών, τα νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, με το νέο αυτό δημοτικό σχολείο, λύνουμε το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα