Αποστάσεις Μεϊμαράκη από τη γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ

18:13 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκάθαρες αποστάσεις πήρε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ, σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία. Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μαγκιές εκ του ασφαλούς στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει την πλειοψηφία και οι συνθήκες ειναι διαφορετικές σε

σχεση με το 2015, επιμένοντας οπως και το 2015 στην αναγκη εθνικής συννενόησης.

«Τώρα είναι τζάμπα-μαγκιά να λες όχι», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί.

Ο κ. Μεϊμαράκης, επισήμανε εξάλλου, ότι η ψήφιση της Συμφωνίας του καλοκαιριού του 2015, από την ΝΔ, προκρίθηκε επειδή ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε χάσει αρκετούς βουλευτές με κίνδυνο η Συμφωνία να καταψηφιστεί και η χώρα να οδηγηθεί εκτός της Ευρωζώνης.

Ταυτοχρόνως όμως, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, επέκρινε και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επειδή δεν αναλαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και δεν δημιουργεί τις συνθήκες για πολιτική συνεννόηση.

Χαρακτήρισε, ακόμη, «άποψη εκ του ασφαλούς» την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την επικείμενη ψηφοφορία, διότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα μέτρα θα ψηφιστούν με την απλή πλειοψηφία των παρόντων και άρα δεν θα υπάρξει θέμα καταψήφισής τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης, επικαλέστηκε μάλιστα την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής: «Κι εγώ στον Σαμαρά τηλεφωνούσα πριν αναλάβει ο Τσίπρας, για να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Δεν έχουμε μια περίοδο ευμάρειας, πλούτου και γκλαμουριάς, αλλά είμαστε σε περίοδο κρίσης, φτώχιας, δυστυχίας. Δεν πρέπει να αναζητούμε την εθνική συνεννόηση; Αφού έριξε ο Παπανδρέου τον Καραμανλή και έριξε ο Σαμαράς τον Παπαδήμο, και έριξε ο Τσίπρας τον Σαμαρά και πάει λέγοντας, τί γίνεται τώρα; Εσείς πιστεύετε ότι έχει διαφορά η πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά, ή η πολιτική Μητσοτάκη, αν έρθει; Εγώ λοιπόν έλεγα, «πάμε παρέα, να καταλάβουν και οι ξένοι ότι μέχρι εδώ είναι, να καταλάβει και ο λαός ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε κάποιοι»».

Επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη δημιουργίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι η πολιτική συνεννόηση γι’ αυτόν δεν είναι μία ευκαιριακή άποψη, πολύ περισσότερο, που αυτό έγινε σε άλλες χώρες, οι οποίες και κατάφεραν να βγουν από την κρίση αν και στην Ελλάδα οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν μέτρα μέχρι και μετά το 2020.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα