Απολογείται ο Άγγελος Φιλιππίδης

10:59 10/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Στον ανακριτή διαφθοράς απολογείται σήμερα, ο πρώην πρόεδρος του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι γύρισε οικειοθελώς για να κριθεί πριν καν ενεργοποιηθεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής του και ενώ το πρώτο είχε ήδη απορριφθεί από την τουρκική δικαιοσύνη.Με ογκώδη φάκελο προσέρχεται σήμερα στον ανακριτή διαφθοράς ο Αγγελος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για απιστία και άμεση
συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα - στο ζήτημα των δανείων που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο κατηγορούμενος, που παρέδωσε στην ανάκριση υπόμνημα 300 σελίδων, επιχειρεί να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στην τράπεζα από τα δάνεια που τον έφεραν ενώπιόν τους με βαρύ κατηγορητήριο για απιστία και απάτη κατά του Δημοσίου με επιβαρυντικές περιστάσεις.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν επί διοίκησής του στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Δημήτρη Κοντομηνά, Κυριάκο Γριβέα (και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα) και Παναγιώτη Ευσταθίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φιλιππίδης επέστρεψε στην Αθήνα με πτήση των τουρκικών αερογραμμών κατόπιν συνεννοήσεως του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές. Αρχικά οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα Δευτέρα, ώστε να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα