Απόλλων Παραλιμνίου: Ιστορική νίκη και πρωτιά

21:35 8/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου της Γ εθνικής κατηγορίας βρίσκεται ο Απόλλων Παραλιμνίου που κέρδισε 1-0 την Καβάλα και είναι η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε με δύο τρίποντα το πρωτάθλημα.

Μια ιστορική νίκη για τον Απόλλωνα που αν και αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στην κατηγορία, αν και εκπροσωπεί ένα μικρό χωριό του Νομού Σερρών με 350 κατοίκους κατάφερε να νικήσει δίκαια και καθαρά μια ομάδα με «βαριά» φανέλα και μεγάλη παράδοση στην Α εθνική κατηγορία

σε όλες τις δεκαετίες μετά το 1970.

Οι αρχηγοί Τάκας και Παπαδόπουλος με τον διαιτητή Φωτιά και τους βοηθούς του.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου έδειξε στο παιχνίδι την ποιότητα που έχει φέτος ως ομάδα, με έμπειρους παίκτες και προπονητή στο ρόστερ του απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται κυρίως με νέα παιδιά (στην ενδεκάδα του Α.Ο.Κ. βρίσκονταν ένας 17χρονος και τέσσερις 19χρονοι).

Ο πάγκος του Απόλλωνα Παραλιμνίου με τον Παύλο Δημητρίου

Μίλησε ο Γαϊδαρτζής

Ο Απόλλων Παραλιμνίου άνοιξε το σκορ στο 72ο με τον Δημήτρη Γαϊδαρτζή που μπήκε… φουριόζος στο πρωτάθλημα και μετά τα τρία γκολ στην Κομοτηνή σκόραρε και κόντρα στην Καβάλα. Στο 85ο ο Ματίγια Τάντιτς έδειξε ότι είχε θέση στον Πανσερραϊκό αλλά… Με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σκοράροντας για 2η συνεχόμενη αγωνιστική. Ο νεαρός ήταν η μία από τις τέσσερις αλλαγές του Παύλου Δημητρίου που ήταν πετυχημένες και μαζί με τις εσωτερικές αλλαγές του έμπειρου τεχνικού βοήθησαν να κατακτηθεί η νίκη από τους Σερραίους.

Όλοι παραμιλούσαν με το γήπεδο με τον αγωνιστικό χώρο να μοιάζει με χαλί

Το φιλμ του αγώνα:

1ο κεφαλιά του Αλιατίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.

24ο προβολή του Τσομαχασβίλι απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ναλμπάντη, ο Δήμιζας απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

38ο Σουτ του Κεϊτά, η μπάλα άουτ.

51ο Σουτ του Βαλαβανόπουλου, ο Σαββίδης απέκρουσε με ωραία επέμβαση.

54ο Σουτ του Θωμαϊδη άουτ.

58ο Ο Γαϊδαρτζής πρόλαβε την έξοδο του Δήμιζα, πέρασε τη μπάλα από πάνω του, αλλά ο Παπαστεργιανός απομάκρυνε μπροστά από την κενή εστία.

72ο Μετά από ωραία πάσα του Μουτεσίδη, ο Δημήτρης Γαϊδαρτζής με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).

81ο Σέντρα του Γιαλαμούδη, πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας αλλά χωρίς αποτέλεσμα οι Βαλαβανόπουλος και Αδαμάκης.

85ο Ατομική ωραία προσπάθεια του Ματίγια Τάντις και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και 2-0

92ο Σουτ του Κεϊτά μπλόκαρε ο Σαββίδης.

Απόλλων Παραλιμνίου (Δημητρίου) : Σαββίδης , Πολυζωϊδης ,Τακάς , Μερεσιώτης, Κουτζαβασίλης , Δέντσας , Ρούμπος (61ο Λιάρας) , Μουτεσίδης (82ο Φιλέντας), Γαϊδαρτζής (89ο Κουλτσιάκης) , Ναλμπάντης , Τσομαχασβίλι (46ο Τάντιτς).

Καβάλα (Ανυφαντάκης) : Δήμιζας , Γιαλαμούδης , Σέχου (82o Ντουρτμές) , Παπαστεργιανός , Αλιατίδης (76o Αδαμάκης) , Λυμπεράκης , Ψάλτης , Παπαδόπουλος , Κεϊτά , Θωμαϊδης (66o Μπλιός) , Βαλαβανόπουλος.

Είχαν προσφέρει μαγικές στιγμές στους φίλους του Πανσερραϊκού οι Δημητρίου, Αντωνιάδης (πλέον γενικός αρχηγός της Καβάλας) και ΤσιφούτηςΗ ενδεκάδα της ΚαβάλαςΟι φίλαθλοι της Καβάλας στο ΠαραλίμνιοΑκόμα μια εικόνα του χλοοτάπητα που είναι εντυπωσιακός

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-ΑΕ Διδυμότειχου 1-1
Νέστος Χρυσούπολης-Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 2-0
Απόλλων Παραλιμνίου-Καβάλα 2-0
Αετός Ορφανού-Ορφέας Ξάνθης 1-1
Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου-Δόξα Προσκυνητών 1-2
Αρης Αβάτου – Ελπίς Σκουτάρεως 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Απόλλων Παραλιμνίου 6
2. Ορφέας Ξάνθης 4
3. Ελπίδα Σκουτάρεως 4
4. ΑΕ Διδυμοτείχου 4
5. Νέστος Χρυσούπολης 3
6. ΑΟ Καβάλα 3
7. Δόξα Προσκυνητών 3
8. Αετός Ορφανού 2
9. Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 1
10. Άρης Αβάτου 1
11. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 1
12. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 0

Keywords
Τυχαία Θέματα