Απώλειες 3,89% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:26 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση επηρεασμένο από τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις διεθνείς αγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η αναμενόμενη εκταμίευση του ποσού των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM δεν φαίνεται να βοηθά το χρηματιστήριο της Αθήνας σ’ αυτή την φάση. Τα μεγάλα κέρδη που καταγράφει η αγορά από τον Φεβρουάριο

μέχρι σήμερα με μοχλό τις τραπεζικές αγορές ευνοούν τις ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση κερδών. Επίσης, η κυριαρχία των ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά την κάνει πιο ευάλωτη στις τάσεις που επικρατούν στις διεθνείς αγορές.

Η απέχθεια των ξένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων στο ρίσκο λόγω Brexit έχει οδηγήσει σε μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών και ομολόγων των χωρών της ευρωπεριφέρειας. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει σκαρφαλώσει στο 7,82% από 7,2% πριν λίγο καιρό ενώ του 2ετούς ομολόγου πλησίασε το 10%.

ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,89% στις 594,58 μονάδες αν και έφθασε να χάνει 4,55% σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 70,34 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα