Αποκριάτικες εκδηλώσεις

09:41 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επίκεντρο το Ρέθυμνο η Κρήτη ετοιμάζεται για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κυριακής, όπου κορυφώνεται ο γιορτασμός της φετινής Αποκριάς. Στην κορυφαία καρναβαλική εκδήλωση στην Κρήτη, η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει από τον κόμβο Θεοτοκόπουλου στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή 15.000 καρναβαλιστών, 30 ομάδων και 36 αρμάτων.

Στο νομό Ηρακλείου καρναβαλικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν

στο Αρκαλοχώρι με την παρέλαση να ξεκινάει στις 3.30 το μεσημέρι, στα Μάλια όπου η παρέλαση ξεκινά στις 3, στη Γέργερη με τα καθιερωμένα Αποκριγιώματα που θα αναβιώσουν και φέτος στις 11 το πρωί της Κυριακής στον κεντρικό δρόμο του χωριού, στο Τυμπάκι με τις εκδηλώσεις να ξεκινάνε στις 5 το απόγευμα και το Πυργιανό Καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού.
Καρναβάλια θα έχουμε όμως και στο Λασίθι. Στη Σητεία το καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μια ώρα νωρίτερα ξεκινάνε οι εκδηλώσεις στην Ιεράπετρα, ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου θα γίνουν δύο καρναβάλια. Το πρώτο με σημείο εκκίνησης το χωριό Πλάτη, και το δεύτερο από το Κέντρο Υγείας του Οροπεδίου στο Τζερμιάδων.
Με τη συναυλία του ροκ συγκροτήματος Αρς Λόγκα, συνεχίζονται απόψε οι εκδηλώσεις της Καστρινής Αποκριάς. Η συναυλία θα δοθεί στις 7 το απόγευμα στο προαύλιο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα