Αποκατάσταση της αδικίας στο θέμα του ΦΠΑ ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

12:11 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας για τη Ρόδο, η οποία δεν περιλαμβάνεται στην τροπολογία αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.
Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει:
«Με έκπληξη, έκδηλη απορία και απογοήτευση, πληροφορηθήκαμε ότι δήθεν δεν υπήρξαν προσφυγικές ροές στη Ρόδο και ως εκ τούτου το νησί μας εξαιρείται της αναστολής

της αύξησης του ΦΠΑ.
Αναγκαζόμενοι ν’ αποκαταστήσουμε τη μια και μοναδική αλήθεια, σας γνωρίζουμε ότι το νησί μας υποδέχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότερους από 36.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Ήταν δε οι ξενοδόχοι και οι κάτοικοι του νησιού μας που έδωσαν στη λέξη «υποδοχή» την πραγματική έννοιά της, μετατρέποντας ένα οξύ πρόβλημα, σε παράδειγμα αξιοπρέπειας και πολύπλευρης προσφοράς προς τους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας.
Είναι για εμάς αδιανόητο η σοβαρότητα, η φιλοπατρία, η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός με τους οποίους αντιμετωπίσαμε τις προσφυγικές αυτές ροές, αποφεύγοντας τις κραυγές της «επαναστατικής γυμναστικής» και διατηρώντας χαμηλούς τόνους, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος και την τοπική και εθνική μας οικονομία, ουσιαστικά να τιμωρούνται με την υπό συζήτηση τροπολογία.
Με όλο το σεβασμό, αναμένουμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για την άρση της κατάφορης αυτής αδικίας εις βάρος των κατοίκων του νησιού μας και τη συμπερίληψη της Ρόδου και της Καρπάθου στα νησιά εκείνα στα οποία θ’ ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα