Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση για τις off-shore

12:27 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένταση στη Βουλή κατά την κατάθεση της τροπολογίας για τις off-shore των πολιτικών προσώπων. Αποχώρησε από την αίθουσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ καταγγέλοντας τη διαδικασία. Για προσπάθεια απόδρασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μην ψηφίσει την τροπολογία κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Στη τροπολογία που υπογράφουν Τσακαλώτος, Κουρουμπλής, Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος καθιερώνεται η καθολική απαγόρευση συμμετοχής στην διοίκηση ή στο κεφάλαιο που έχουν έδρα στην αλλοδαπή για

πολιτικούς και τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα. Επίσης, τονίζεται ότι η εμβέλεια της ρύθμισης καταλαμβάνει πλέον και τους γγ της Βουλής και της κυβέρνησης, τους γγ της αυτοδιοίκησης, τους δικαστικούς, τους εισαγγελικούς λειτουργούς, τους προέδρους, διοικητές, υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές των τραπεζών που ελέγχονται από το κράτος. Επιπλέον, προβλέπονται πρόστιμα για τυχόν παραβάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από την συζήτηση και την ψήφιση της τροπολογίας της κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εμπαίζει το κοινοβούλιο και το λαό. Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για πονηρίες, κρυφούς και ιδιοτελείς σκοπούς, αφού με την ρύθμιση πέτυχε το ποινικά ακαταδίωκτο όσων εμπλέκονται με εξωχώριες εταιρείες ανεξαρτήτως της σημερινής ρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα