Αποχή και κατάληψη αμαξοστασίου για τους απλήρωτους συμβασιούχους των ΟΤΑ

13:21 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε προειδοποιητική αποχή το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου από τις υπηρεσίες και κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Λαρισαίων την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, προχωρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους εργαζομένους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δύο μήνες.

Την Δευτέρα, μετά την κατάληψη του αμαξοστασίου, οι εργαζόμενοι θα επανεκτιμήσουν στο πλαίσιο συνέλευσης την κατάσταση και θα λάβουν αποφάσεις για

την κλιμάκωση ή όχι του αγώνα.
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζ. Γκαραλιάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαμε προειδοποιήσει πως η τροπολογία του καλοκαιριού, θα έφερνε αυτά τα αποτελέσματα της απληρωσιάς και των απολύσεων. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας συνεχίζεται και μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ήδη συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων για να οργανώσουμε τον αγώνα με νέες μορφές νέες κινητοποιήσεις.

Aς σταματήσουν το παιχνιδάκι με τις υπογραφές του επιτρόπου, την ευθύνη έχουν ακέραια η κυβέρνηση αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή ψήφισαν τους νόμους , αυτοί μαζί με τους Δημάρχους που στηρίζουν αυτούς τους νομούς να δώσουν εδώ και τώρα λύση και να σταματήσουν να μας «συμπάσχουν» και να παίζουν με το ψωμί εκατοντάδων οικογενειών. Εμείς εργοδότη έχουμε τον κάθε δήμαρχο. Όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους του ν. Λάρισας είναι απλήρωτοι την καινούργια σύμβαση (350 περίπου για 2-2,5 μήνες).
Εκτός από τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων(έγινε εκκαθάριση της παλιάς σύμβασης), έχουμε απλήρωτους στα Φάρσαλα από τον Μάρτη και στους υπόλοιπους Δήμους την εκκαθάριση της παλιάς σύμβασης (1,5-2 μήνες).
Απέναντι στην κοινωνία και στους δημότες που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο πολυήμερο αγώνα του Ιουνίου θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι τα σκουπίδια θα ξαναεμφανιστούν στους δρόμους όχι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά από τις απολύσεις και την απληρωσιά και την κύρια ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα