Αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Σεούλ θα στείλει η Β. Κορέα

16:10 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διεξαγωγή στρατιωτικών συνομιλιών προκειμένου να μειωθεί η ένταση στη χερσόνησο αποφάσισαν την Τρίτη η Βόρεια και η Νότια Κορέα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν έπειτα από δύο χρόνια. Παράλληλα, ανακοίνωσαν πως Βορειοκορεάτες αθλητές και αξιωματούχοι θα μεταβούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα

με Νοτιοκορεάτη κυβερνητικό αξιωματούχο, η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης για την επαναλειτουργία της στρατιωτικής «κόκκινης γραμμής» στο δυτικό τμήμα των συνόρων, και η επικοινωνία μέσω αυτής της τηλεφωνικής γραμμής αναμένεται να επαναληφθεί από το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, η Σεούλ δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινής άρσης των κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, αν χρειαστεί, προκειμένου να διευκολύνει την επίσκεψη Βορειοκορεατών για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

North Korea promises to send its "army of beauties" and athletes to the Pyeongchang Olympics pic.twitter.com/xNcDcGGmev

— Newsweek (@Newsweek) January 9, 2018

«Η βορεοκορεατική πλευρά θα στείλει μια αντιπροσωπεία της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αθλητές, μαζορέτες, μια ομάδα καλλιτεχνών, μια ομάδα επίδειξης Τάε-κβο-ντο και μια υπηρεσία Τύπου, και ο Νότος θα παράσχει υλικό και εγκαταστάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο πλευρών.

Γνωστή και ως «στρατός της ομορφιάς», η ομάδα από μαζορέτες της Πιονγιάνγκ είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Ν. Κορέα.

Τελευταία φορά που η βορειοκορεατική ομάδα συμμετείχε σε αθλητικό γεγονός νότια των συνόρων, ήταν στους Ασιατικούς Αγώνες του 2005.

North Korea is to send a team to the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang.

Full story

Keywords
Τυχαία Θέματα