Αντιπαράθεση Μαξίμου – ΝΔ για την τροπολογία με αντίμετρα

14:54 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης έφτασε η Νέα Δημοκρατία», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την κατάθεση τροπολογίας με αντίμετρα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά, όταν δεν θα είναι στην Κυβέρνηση. Σήμερα ας απαντήσουν: Θα ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία

που ανακουφίζει άμεσα, εδώ και τώρα, όλους τους Έλληνες; Ναι ή όχι;».

«Η ΝΔ που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη «τόσα και άλλα τόσα μέτρα», δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς -όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων- καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα. Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;».

Tο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η τροπολογία περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20%, τη μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

«Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να την υπερψηφίσει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο (video)
Σχετική είδηση:Καμπάνια της ΝΔ με τρία βίντεο κατά των νέων μέτρων (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα