Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα μέτρα και αντίμετρα

14:00 13/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με τα μέτρα και τα αντίμετρα που αναμένονται να κατατεθούν το απόγευμα στη Βουλή.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών σχετικά με τη συμφωνία, και αναφέρει ότι υπάρχει ποσό 500 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε μέτρα για το 2018, με σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο.

Για διαπραγμάτευση-πανωλεθρία, με απαράδεκτα μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά

χρόνια και υπονομεύουν την πιθανότητα εξόδου από την κρίση, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στα Νέα.

Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία είναι για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο εισιτήριο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του, σαρώνοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο, τονίζει ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στα «Παραπολιτικά», και προαναγγέλει πολυπληθείς συγκεντρώσεις την ημέρα της ψήφισης.

«H κυβέρνηση Τσίπρα λέει το εξής: Θα βασανίσω σήμερα τον πατέρα σου, τους γονείς σου αλλά αν αντέξουν τον Γολγοθά, κάποια στιγμή θα δώσω σε σένα κάτι. Δεν είναι η σωστή μέθοδος. Εμείς πιστεύουμε ότι οι θετικές αποφάσεις για την οικονομία πρέπει να παρθούν τώρα και όχι το 2020. Δεν πιστεύουμε, λοιπόν, στα αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο. Αν υπάρχει κάτι θετικό ας το ψηφίσουμε σήμερα για σήμερα. Να ψηφίσουμε κάτι που θα εφαρμοστεί -εάν εφαρμοστεί- μετά από δύο, τρία χρόνια δεν πρόκειται» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

Η Ενωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Λεβέντης στο κανάλι «Ε», υποστηρίζοντας πως από τα 140 μέτρα της συμφωνίας, έχουν γίνει μόνο τα 12.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα