Αντιδράσεις για την επίσκεψη Μακρόν

14:27 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολιάζουν την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να στηρίξει το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» και την απάτη της «νέας Ευρώπης» φτάνει σε σημείο να υπερθεματίζει σε ύμνους για την ΕΕ, εξωραΐζοντας τη βάρβαρη πολιτική της. Η Γαλλία, όπου σήμερα οι καπιταλιστές πανηγυρίζουν για τις νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Μακρόν, είναι βασικός πυλώνας αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος κι όχι δύναμη αλλαγής, πολύ περισσότερο φιλολαϊκό αντίβαρο», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις συναντήσεις και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ήμουν με τον Μακρόν από την πρώτη στιγμή επειδή εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό και μαχητικό. Δεν αντέγραψε παλιά μοντέλα και άνοιξε δρόμους. Και σήμερα συνεχίζω να είμαι με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας επειδή συγκρούεται με συμφέροντα, συντεχνίες και την “ακίνητη πολιτική”», σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Με τη φράση «με ωραία και παχιά λόγια, αλλά και με επικοινωνιακά σόου, οι ξένοι επενδυτές δε θα ρισκάρουν» σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα, σημειώνοντας: «Μακάρι, η ανάπτυξη να είχε ξεκινήσει και να είχαμε απτά αποτελέσματα. Δυστυχώς, οι επενδυτές δεν θα έρθουν να βάλουν τα χρήματα τους σε μια χώρα που η κυβέρνηση δεν κάνει μεταρρυθμίσεις και δεν περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα