Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τα εγκαίνια εργασιών του αγωγού ΤΑΡ

17:34 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή τα εγκαίνια των εργασιών του αγωγού ΤΑΡ. Σε υψηλούς τόνους η κριτική της ΝΔ που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση σήμερα υποκλίνεται σε ένα έργο που στο παρελθόν «συνειδητά χτυπούσε και συστηματικά υπονόμευε».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Ιούνιο του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστήριζε ότι η επιλογή του αγωγού TAP δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της

Ελλάδας και πως «δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία».

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, αναφέρει ότι «ο Τσίπρας είναι πιστός υπηρέτης της αμερικανικής επεκτατικής πολιτικής που προωθεί ο αγωγός TAP και έρχεται σε αντίθεση με τα ελληνικά συμφέροντα που επιτάσσουν εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων και άμεση γεωπολιτική στροφή προς την Ρωσία».

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ έκαναν τα πάντα για να μπλοκάρουν τα ρωσικά σχέδια, δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη για τον αγωγό TAP, τονίζοντας ότι από την κατασκευή του ΤΑΡ, ωφελημένοι θα βγούνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι.

Κυβερνητικές πηγές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση βελτίωσε τους όρους του TAP και προωθεί στην πράξη πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική»

Απάντηση στις κριτικές της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP και τώρα στήνει «φιέστες», έδωσαν πηγές της κυβέρνησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ αντίθετος με το έργο του TAP, δεν το καταψήφισε στη Βουλή, αλλά έθεσε ζητήματα σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς και για την ανάγκη πολυδιάστατης ενεργειακής συνεργασίας, πέρα του ΤΑΠ. Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός βελτίωσε τους όρους του TAP και αφ ετέρου προωθεί στην πράξη πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα, eurokinissi.gr

The post Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τα εγκαίνια εργασιών του αγωγού ΤΑΡ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα