Αντ. Κασσιματης: Απάντηση στην ΕΝΙΖ για Π.Στραβοπόδη

12:50 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, (στις 17-9-2017), διατυπώνοντας την δική του άποψη, την οποία, αναλυτικά εξέθεσε και με συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, για την επιλογή στη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου (ΓΝΖ) και απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΝΙΖ, (του συνδικαλιστικού οργάνου των νοσοκομειακών γιατρών), ο γιατρός καρδιολόγος Αντώνης Κασσιμάτης, (ο οποίος έχει υπηρετήσει το

χώρο της δημόσιας υγείας στο νησί, επίσης, είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της «Ζακυνθινής Αναγέννησης», καθώς και συντονιστής της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ), αναφέρει τα εξής:

«Μετά την πραγματικά ενθουσιώδη και από καρδιάς, υποστήριξη, της επιλογής στην θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου μας, του συναδέλφου μου καρδιολόγου Πέτρου Στραβοπόδη προβληματίστηκα σοβαρά αν θα έπρεπε να πω κάτι περισσότερο δημόσια.
Πραγματικά δεν θα το έκανα ,εάν δεν διάβαζα την ανακοίνωση του ΔΣ των νοσοκομειακών γιατρών για την σχετική εξέλιξη. Και επειδή έχω υπάρξει και νοσοκομειακός γιατρός και γραμματέας του εν λόγω σωματείου άλλα και συνεργάτης με τον Πέτρο Στραβοπόδη, ομολογώ ότι έμεινα άφωνος από την χολερικότητα και την αντισυναδελφικότητα αυτού του κειμένου.

Κατά αρχήν ο πρόεδρος της εν λόγω Ένωσης , ο ορθοπεδικός Νίκος Ποταμίτης, ήταν ταυτόχρονα και συν-διεκδικητής της θέσης, με τον Πέτρο Στραβοποδη. Πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί το συνδικαλιστικό σωματείο του οποίου προεδρεύει προκειμένου να υποβιβάσει σε μια διαδικασία αξιολογικής κρίσης έναν συνάδελφό του με τον οποίο διεκδικεί την ίδια διοικητική θέση;

Είναι ακόμα πρωτοφανές για συνδικαλιστική οργάνωση, που τοποθετείται για μία αξιολογική κρίση μεταξύ μελών της γιατρών, αντί έστω να τοποθετηθεί για τα θετικά στοιχεία τα οποία συγκέντρωνε είτε ένας είτε περισσότεροι υποψήφιοι της επιλογής της ,να επιχειρηματολογεί γιατί ο Πέτρος Στραβοπόδης έπρεπε να είναι τέταρτος δηλαδή τελευταίος. Αλήθεια πόση εμπάθεια και κακοήθεια υπάρχει, όταν εμμέσως πλην σαφώς αποδίδεται στον Πέτρο Στραβοποδη, υποτίμηση των συνάδελφων του, μειωμένος (!) ενεργός ρόλος ως προς τις υποχρεώσεις του, “προσωπικότητα με ιδιαιτερότητες” (!!) Μόνο για ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα δεν αναφέρθηκαν σαν ΕΝΙΖ.

Στον λίβελο αυτό καταλογίζεται στον Πέτρο Στραβοπόδη ένα τερατώδες ψέμα. Η μη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών. Προφανώς εννοούν ότι δεν συμμετέχει σε πρόγραμμα αμειβομένων εφημεριών.
Διότι όπως διαπίστωσα κατά την πρόσφατη εξάμηνη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα εφημεριών του Καρδιολογικού τμήματος, ο Πέτρος Στραβοποδης συμμετείχε σε πρόγραμμα μη αμειβομένων εφημεριών, κάλυπτε δηλαδή τα κενά εφημεριών του καρδιολογικού τμήματος, όταν στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε έλλειψη ειδικευμένων καρδιολόγων. Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους η εφημερία υπάρχει μόνο σαν αμειβόμενη υπηρεσία και ενίοτε μόνο σαν αμειβόμενη.

Ας έρθουμε όμως λιγάκι και στην ουσία. Ο συντονιστής διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος και της μονάδας εμφραγμάτων κ. Πέτρος Στραβοπόδης διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC), χρειάστηκε λοιπόν πολιτική παρέμβαση (sic) για να γίνει διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι και επικροτώ, όλους τους ευεργετικού νόμους με τους οποίους η πολιτεία – από δεκαετιών – έχει συνδράμει τους μόνιμους ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς. Να κάνουν δηλαδή την ειδικότητα της αρεσκείας τους ( εκτός σειράς ), να ενταχθούν στο ΕΣΥ σε προσωποπαγή θέση διευθυντή (χωρίς την βάσανο συμβουλίου κρίσης) και τέλος να καταλάβουν την θέση του συντονιστή διευθυντή ( χωρίς πότε να συναγωνισθούν) σε ανοικτή προκήρυξη της θέσης τους.

Τους τιμώ και τους σέβομαι, πολύ απλά όμως δεν έχουν το δικαίωμα όχι να αξιολογηθούν αλλά ούτε καν να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας. Σε μια τέτοια περίπτωση οι ευχές και τα συχαρίκια του συμβουλίου της ΕΝΙΖ μάλλον για κακοστημένες κουμπαριές ταιριάζουν.

Κατά ποια λογική ο γιατρός, που κατέχει την θέση του συντονιστή διευθυντή είναι διοικητικά κατώτερος από τον γιατρό που κατέχει θέση απλού διευθυντή. Δηλαδή θέση στην οποία εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων χωρίς να μπει στην βάσανο και τον κίνδυνο της προκήρυξης της θέσης του. Και όμως στην συγκριτικό πίνακα κατάταξης που παρέδωσε το επιστημονικό συμβούλιο, ο μοναδικός συντονιστής διευθυντής Πέτρος Στραβοπόδης βρέθηκε τελευταίος και υποβιβασμένος σε σχέση με τους συνυποψηφίους του απλούς διευθυντές.

Ήταν τέτοιος ο οίστρος της αξιοκρατίας, που είχε καταλάβει το ευρισκόμενο σε μη νόμιμη σύνθεση και συγκρότηση επιστημονικό συμβούλιο, που σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στην τρίτη θέση ισοψήφησαν δύο γιατροί ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Πέτρος Στραβοπόδης, έγινε χρήση της ψήφου (διπλή!!) του πρόεδρου του επιστημονικού συμβουλίου κ Παύλου Καψαμπέλη. Προκείμενου να εξοβελιστεί στην τέταρτη και τελευταία θέση.

Αλήθεια μήπως αυτός ήταν και ο λόγος που το επιστημονικό συμβούλιο δεν συμπλήρωσε ως όφειλε το από τριμήνου (!) αποχώρησαν μέλος. Δηλαδή επί δυστοκίας των κυάμων (κουκιών) να χρησιμοποιηθεί η πάντα βαρύνουσα ψήφος του προέδρου. Θα μπορούσα να συνεχίσω αναφέροντας και άλλα τόσα στοιχεία για να αποκαλύψω την αβάσταχτη αντισυναδελφικότητα της ανακοίνωσης του ΔΣ των νοσοκομειακών γιατρών.

Θα αρκεστώ όμως σε ένα. Αυτοί που πρωταγωνίστησαν στο άθλιο παιχνίδι του άνευ λόγου κλεισίματος για μήνες των χειρουργείων του νοσοκομείου και έθεσαν σε υγειονομική ομηρία την ζακυνθινή κοινωνία πολύ απλά δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. Οι απόψεις τους έχουν την ίδια σοβαρότητα με το αφήγημα τους περί των τοξικών αερίων του δικτύου των χειρουργείων. Εκτός εάν θεωρούν ότι η κοινωνία έχει ξεχάσει τον άθλιο ρόλο, που έπαιξαν σε αυτή την στημένη ιστορία. εξυπηρέτησης των ιδιοτελών και προσωπικών τους συμφερόντων».

Τέλος, ο κ.Κασσιμάτης, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πέτρο Στραβοπόδη.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα