Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια και μανούρι ψητό

11:02 12/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Άνοιξη είναι ήδη εδώ και η εποχή απαιτεί δροσερές κι ανάλαφρες γεύσεις. Μια σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα φύλλα, σπαράγγια και ψητό μανούρι είναι η πρόταση του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου.

Υλικά

Για τη σαλάτα

Διάφορα ανάμεικτα φυλλώδη σαλατικά (ρόκα, σπανάκι, παντζαρόφυλλα, λόλα, βαλεριάνα κ.λπ.)10 σπαράγγια1 ντομάτα100 γραμμ. μανούριΘυμάρι φρέσκοΕλαιόλαδοΚρέμα βαλσαμικούΛίγη ζάχαρηΑλάτιΠιπέρι

Για

το ντρέσινγκ

3 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι1 κ.σ. μουστάρδαΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΠλένουμε καλά τα λαχανικά σε άφθονο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και τα ζεματάμε για 1΄. Τα κρυώνουμε αμέσως. Κόβουμε τις κορυφές, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε γκριλ για 1΄ από κάθε πλευρά.Ψήνουμε και το μανούρι σε ζεστό γκριλ ή αντικολλητικό τηγάνι για 2’ από κάθε πλευρά. Το αρωματίζουμε με λίγο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε στα τέσσερα. Κρατάμε μόνο τη σάρκα και τη στρώνουμε σε ένα ταψάκι, ραντίζοντας με ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και θυμάρι. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 100 βαθμούς Κελσίου.Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.Σερβίρουμε τη σαλάτα μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια μπασίνα με το ντρέσινγκ (εκτός από το τυρί) και σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με το τυρί και λίγη κρέμα βαλσαμικού.

Tip:

Ο ευκολότερος τρόπος να ξεφλουδίσουμε ντομάτες είναι να τις χαράξουμε σε σχήμα σταυρού από την κάτω μεριά και να τις βουτήξουμε σε βραστό νερό για 1’. Τις κρυώνουμε αμέσως.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα