Αναστολή διαδικασιών για τους δασικούς χάρτες ζητά η Ένωση Περιφερειών

09:07 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να ανασταλούν οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να λυθούν τα προβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με ομόφωνη απόφασή του.

Μετά από εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και του μέλους του ΔΣ, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη και τις παρεμβάσεις του μέλους του ΔΣ κ. Ν. Πατσαρίνου και του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου κ. Π. Φιλίππου, το ΔΣ της ΕΝΠΕ

ζητεί κατεπείγουσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα με τη συμμετοχή των συναρμοδίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και τους Βουλευτές δια του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση.
Το ΔΣ της ΕΝΠΕ θεωρεί ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών παράγει αποτελέσματα μη αναστρέψιμα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα οδηγήσει στην διάλυση της αγροτικής παραγωγής της χώρας και θα επιφέρει πολυεπίπεδες στρεβλώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τις υποδομές, το οικιστικό περιβάλλον, τη βιομηχανία και τον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα