Αν. Μποτώνης: Αναμενόμενη η αντικατάστασή μου

17:32 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναμενόμενη η αντικατάστασή του από τη θέση του αντιδημάρχου δημοτικής ενότητας Λαγανά και αναπληρωτή δημάρχου Ζακύνθου, όπως παραδέχτηκε σε σημερινή συνέντευξή του στην τοπική ΕΡΤ, ο κ.Αναστάσιος Μποτώνης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μποτώνης δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον δήμαρχο, Π.Κολοκοτσά, για να γνωρίζει τους λόγους της απομάκρυνσής του από τα συγκεκριμένα καθήκοντα ενώ άλλοι αντιδήμαρχοι παρέμειναν στις θέσεις τους, ωστόσο, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της διάστασης απόψεων που υπήρχε στο θέμα των απορριμμάτων και πιο,

συγκεκριμένα, στο ζήτημα της χωροθέτησης της ενδιάμεσης λύσης, με τον ίδιο να επιμένει ότι έπρεπε να λειτουργήσει στο δημοτικό χώρο της περιοχής του Γαλάρου. Για το επίμαχο θέμα τόνισε ότι «ψάχνουμε την τελευταία στιγμή να βρούμε χώρους, ενώ, θα μπορούσε η υπόθεση να έχει λήξει πριν από δύο μήνες και να μην έχει φτάσει η Ζάκυνθος να έχει το σημερινό πρόβλημα και χωρίς να ξέρουμε πότε θα μαζευτούν, αν και έρχονται και τα μηχανήματα».

Επίσης, όπως ανέφερε, από πλευράς του η διαμάχη έγινε στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων και ότι ποτέ δε κατηγόρησε κάποιον σε ΜΜΕ, αντιθέτως, όπως είπε, με άλλους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι τον κατηγόρησαν ιδιαίτερα στον δήμαρχο. Μάλιστα, επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος αποφασίζει για τους συνεργάτες που θέλει, άφησε αιχμές για επιρροές που δέχεται ο κ.Κολοκοτσάς από κάποιους οι οποίες -όπως εκτίμησε- όμως δεν θα είναι προς όφελος του, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του.

Επιπλέον, απαντώντας στο ερώτημα, εάν με τις επιλογές και την τακτική του δημάρχου τελικά η δημοτική αρχή χάνει την πολιτική της ταυτότητα -καθώς ο συνδυασμός με επικεφαλής τον κ.Κολοκοτσά είχε υποστηριχθεί από τη ΝΔ- ο κ. Μποτώνης ισχυρίστηκε ότι, από τους 20 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψήφιας οι 15 ανήκουν στον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας με νόημα πως «εάν κάποιοι (ενν. από άλλους πολιτικούς χώρους) προσπαθήσουν να ελέγξουν τον δήμο και εάν το καταφέρουν θα το δούμε».

Επιπρόσθετα, όπως είπε, η ομάδα των 15 είναι συμπαγής με τους 13 εξ αυτών να έχουν συμμετάσχει στην κοπή της πίτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, για να καταλήξει λέγοντας πως, ακόμη και εάν επιχειρηθούν αλλοιώσεις από κάποιους, δεν πρόκειται να καταφέρουν κάτι αφού θα υπάρξουν αντιδράσεις. Πάντως όπως είπε, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, γνωρίζει ότι πολύς κόσμος έχει δυσαρεστηθεί και ότι έγιναν εχθές κάποιες ενέργειες, ενώ, γνωρίζει ότι η ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο έχει δείξει ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν.

Τέλος, απαντώντας σε σχόλια σύμφωνα με τα οποία, μέσω της θέσης που κατείχε ως υπεύθυνος θεμάτων τουρισμού του δήμου προωθούσε προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντά του, ο κ.Μποτώνης υποστήριξε ότι, έκανε μεγάλο έργο που δεν αμφισβητείται καθώς και ότι ούτε προβλήθηκε ούτε πληρώθηκε για κανένα από τα ταξίδια που συμμετείχε ως εκπρόσωπος του δήμου για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντας του νησιού.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα