Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι

17:42 15/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Δύο οργανώσεις με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε εταιρεία ταχυμεταφορών, στο Παγκράτι, στις 10 Μαρτίου. Πρόκειται για τις οργανώσεις "Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο" (FAI/IRF) και "Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης", οι οποίες ανήρτησαν την προκήρυξη τους στον ιστότοπο indymedia. Οι συντάκτες του κειμένου χαρακτηρίζουν την ενέργεια «πράξη εκδίκησης», για τη σύζυγο
του ιδιοκτήτη, που (την 1η Νοεμβρίου 2010) άνοιξε παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, τον οποίο είχαν αφήσει με στόχο την πρεσβεία του Μεξικού, τα μέλη των «Πυρήνων», Παναγιώτης Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλος. Η γυναίκα τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, έδωσε περιγραφές των δύο νεαρών, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο αργότερα. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι «από εκείνη την μέρα, η Φ.Ρ., ανήκει στη μαύρη λίστα του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης» και προσθέτουν: «Η αξιοπρέπειά μας δεν μας αφήνει ποτέ να ξεχνάμε τους ρουφιάνους. Ας καταλάβει, λοιπόν, το συγκεκριμένο υποκείμενο ότι αυτό ήταν απλώς ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα με αποδέκτη όλους τους μάρτυρες κατηγορίας των δικαστηρίων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που θα σηκώσουν το δάκτυλο και θα "αναγνωρίσουν" τους "ενόχους". Ας μην ξεχνάνε ότι τουλάχιστον παλιά οι καταδότες φορούσαν κουκούλα, ενώ τώρα έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους».

Αναφέρουν ακόμη «ας είμαστε ξεκάθαροι, όσοι ρουφιάνοι, μπάτσοι, δικαστές και δεσμοφύλακες έχουν βλάψει ή προσβάλει τους συντρόφους μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεχαστούν όσος καιρός και να περάσει. Κάποια νύχτα θα δεχτούν την ανεπιθύμητη γι αυτούς επίσκεψή μας με σφαίρες, με βόμβες, με σιδερογροθιές...».
Keywords
Τυχαία Θέματα