Αναλαμβάνει δράση ο Δήμος για τις δεσμευμένες εκτάσεις

11:54 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μείζον ζήτημα, με μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις, το οποίο κρατά ομήρους αρκετούς πολίτες χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τις δεσμευμένες εκτάσεις στον ιστό της πόλης. Εμφανίστηκε μάλιστα αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση δηλώνοντας χαρακτηριστικά «θα βάλουμε το δάχτυλο επι τον τύπον των ήλων». Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μαβίδης παρουσίασε την πολεοδομική κατάσταση του σχεδίου πόλης.

To πολεοδομικό σχέδιο προβλέπει:
2.235 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων εκ των οποίων τα 1.710

στρέμματα τα έχει αποκτήσει ο Δήμος ενώ απομένουν 525 στρέμματα ως δεσμευμένοι χώροι. Για την απόκτηση των δεσμευμένων αυτών χώρων απαιτούνται περί τα 150 εκατομμύρια ευρω, ποσό απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου.
Μετά και τη χθεσινή ενημέρωση θα ακολουθήσουν τακτικές συνεδριάσεις (4-5 στον αριθμό) του δημοτικού συμβουλίου το οποίο και θα λάβει και την τελική απόφαση για τους χώρους που θα αποκτηθούν από το Δήμο.

Τα οικονομικά του Γηροκομείου
Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Γηροκομείου όπως προέκυψε από την ενημέρωση του Δημάρχου και προέδρου του Ιδρύματος ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση τηςεπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου. Οι οφειλές του Γηροκομείου ανέρχονται σε 150 χιλιάδες ευρώ ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το φυσικό αέριο παραμένει απλήρωτο εδω και πέντε χρόνια και χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου για να παραμείνει η σύνδεση ενεργή.
Η δημοτική αρχή εξετάζει τώρα τον τρόπο για νέα χρηματοδότηση του Γηροκομείου από τη ΔΕΥΑΛ ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση

Keywords
Τυχαία Θέματα