Ανακαινισμένο το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», τίθεται σε λειτουργία

14:15 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εννέα χρόνια μετά από την εκκένωσή του -εξαιτίας του σεισμού το καλοκαίρι του 2008- το πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Πάτρας « Ο Άγιος Ανδρέας» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλους όσοι θα τις χρειαστούν.

Στις 10 η ώρα το πρωί, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στους ανακαινισμένους χώρους του κτιρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθούν οι πρώτοι ασθενείς.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Πάτρας ο

Διοικητής του Νοσοκομείου Θόδωρος Σερεμέτης, «…μπορεί η διαδικασία ανακατασκευής- ανακαίνισης να κράτησε χρόνια -λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας- ωστόσο το κτίριο που βρισκόταν σε εργοταξιακό καθεστώς, μέχρι πρότινος, αποτελεί πλέον μία σύγχρονη Υγειονομική Μονάδα…».
Η λειτουργία του θα ανακουφίσει χιλιάδες πολιτών και θα αποσυμφορήσει την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει σταδιακά η μεταφορά των κλινικών με την Καρδιολογική και την Εντατική Καρδιοπαθών και στη συνέχεια με τις υπόλοιπες κλινικές. «Στόχος μας είναι να μεταφερθούν όλες οι κλινικές , μέσα στο Μάρτιο, και να υπολείπεται μόνο η Νοσημάτων Θώρακος» είπε ο κος Σερεμέτης.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα