Αναγόρευση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μ. Θεοδωράκη, σε επίτιμο δημότη Χανίων

21:20 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον παγκοσμίου φήμης Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, θα τιμήσουν από κοινού για την προσφορά του στον πολιτισμό ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης το Σάββατο 4 Ιουνίου 6, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στις 18.30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

ο Δήμος θα ανακηρύξει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη σε Επίτιμο Δημότη Χανίων και θα ονοματοδοτήσει, το Παλιό Τελωνείο Χανίων σε Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων “Μίκης Θεοδωράκης”.

Όπως επισημάνθηκε τα Χανιά θα έχουν τη μεγάλη τιμή να υποδεχτούν τον Μίκη Θεοδωράκη, αποδίδοντας του τις τιμές, που αρμόζουν στην προσωπικότητα και το έργο του. “Η πόλη των Χανίων αναλαμβάνει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να προβάλλει το έργο του μουσικοσυνθέτη μας στο διηνεκές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας ότι έχει ολοκληρωθεί και το έργο της ανακατασκευής και μετατροπής της πατρικής οικίας του μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά σε Μουσείο “Μίκης και Γιάννης Θεοδωράκης”.

“Προετοιμάζουμε μια πολύ σεμνή εκδήλωση στο Κ.Α.Μ., ενώ παράλληλα ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, γιατί ο χώρος είναι περιορισμένων θέσεων και η υγεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας είναι ιδιαίτερα εύθραυστη”, ανέφερε ο Δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα