Άλλοι τα καλοδέχονται και άλλοι αντιδρούν…

12:18 24/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ήρθε η ώρα και στη Λάρισα τα προσφυγόπουλα να πανε στο σχολείο.
Ήδη, προσλήφθηκαν οι πρώτοι 10 εκπαιδευτικοί που θα τα διδάξουν, έχουν επιλεγεί τα σχολεία βάσει των κριτηρίων που έθεσε το αρμόδιο υπουργείο ( εγγύητητας στις δομές φιλοξενίας), προετοιμάζονται τα τμήματα στα σχολεία και σχεδιάζονται τα δρομολόγια μεταφοράς των μικρών μαθητών.
Ωστόσο, φαίνεται, οτι κάποιοι

γονείς αντιδρούν. Εκφράζουν την πλειονότητα;

Είναι μόνο μερικοί που προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα; Είναι οι ανησυχίες τους εύλογες ή οι φόβοι τους παράλογοι;
Στα ερωτήματα αυτά προσπαθούν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις οι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν και την ευθύνη για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Έχουν γίνει ήδη συναντήσεις και ενημερώσεις και αυτές θα συνεχιστούν.
Το απόγευμα στις 18.00 σήμερα στο δημοτικό σχολείο της Τερψιθέας Λάρισας, όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα στην απογευματινή ζώνη 40 προσφυγόπουλα, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο Δ/ντης α βάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης, οι συντονίστριες-εκπαιδευτικοί, γιατρός και σχολικοί σύμβουλοι θα μιλήσουν στους γονείς και θα απαντήσουν σε όλα τους ερωτήματα. Ήδη εκφράστηκαν κάποιες αντιδράσεις κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στο σχολείο της Τερψιθέας.

Οι δημόσιοι λειτουργοί θα εξηγήσουν στους γονείς «Γιατί εδώ και όχι αλλού;» (τα προσφυγόπουλα μοιράζονται σε σχολεία και εδώ, και αλλού έτσι ώστε κανείς να μην επιβαρυνθεί πολύ, σε σχολεία όσο πιο κοντά γίνεται στα κέντρα φιλοξενίας), οι γιατροί θα λύσουν τις απορίες για θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών κλπ.

Αύριο Τετάρτη ο κ. Βούλγαρης έχει καλέσει στο γραφείο του τους γονείς απο το 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, όπου θα φοιτήσουν ακομη 40 προσφυγόπουλα. Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου συλλόγου με επιστολή του απο τις 19/1 ενημερώνει, μεταξύ άλλων, τους γονείς οτι:

«Η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου, όπως αυτή εκφράστηκε με το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας, είναι «Να μην φοιτήσουν παιδιά προσφύγων στο σχολείο μας» και καλεί τους γονείς » να βρίσκονται σε ετοιμότητα, στην περίπτωση που δεν γίνει σεβαστή η απόφαση του συλλόγου μας και επιχειρηθεί η φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας με αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο.»

Ακόμη 25 προσφυγόπουλα θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο 3ο γυμνάσιο Λάρισας, ενώ στη δομή του Κουτσόχερου φθάνουν και νέες οικογένειες.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας και ο σύλλογος δασκάλων Λάρισας Κων. Κούμας έχουν ήδη βγάλει ανακοινώσεις καλωσορίσματος των προσφυγόπουλων στα σχολειά της Λάρισας.

Ο δήμος Λαρισαίων προχώρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση και τη γενικότερη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με το προσφυγικό, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Keywords
Αναζητήσεις
sxolio terpsitheas larisa prosfiges
Τυχαία Θέματα