Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ανακύκλωσης προανήγγειλε ο Σωκράτης Φάμελλος

14:55 3/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει ταυτότητα της καθημερινότητας μας», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα του Περιβάλλοντος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο το διπλασιασμό και πλέον του συντελεστή ανακύκλωσης απορριμμάτων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και πρόσθεσε πως αυτόν το μήνα θα συζητηθεί η αλλαγή

του θεσμικού πλαισίου ανακύκλωσης.

Τόνισε, εξάλλου ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα χρηματοδοτηθούν όλοι οι δήμοι, με ένα κονδύλι δέκα εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, προκειμένου να επικαιροποιήσουν και να εφαρμόσουν τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων.

Εξάλλου, σχολιάζοντας ως «μη ευχάριστη είδηση» την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα, ο κ. Φάμελλος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει το χρήμα να κερδίσει το κλίμα αλλά το κλίμα μπορεί να δημιουργήσει νέα εργασία, άρα νέα πρόοδο και νέα προοπτική για όλους».

Παράλληλα, επισήμανε ως θετικό ότι η Ε.Ε. δεσμεύεται πως θα είναι η «ατμομηχανή» για την επίτευξη της Συμφωνίας των Παρισίων και υπογράμμισε ότι η χώρα μας, στο κομμάτι που της αναλογεί, θα κάνει «όλα τα απαραίτητα βήματα» για να πετύχει τους στόχους της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα