Αλέξης Τσίπρας:»θα είμαι μόνιμος κάτοικος της Θράκης»

21:58 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν θα είμαι περαστικός επισκέπτης, αλλά μόνιμος κάτοικος της Θράκης» υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την 24η Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» στο εκθεσιακό κέντρο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής διαβεβαιώνοντας ότι η παρουσία του ίδιου και των Υπουργών του δεν είναι θα είναι μια «περαστική παρουσία».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη δρομολόγησης έργων για την ανάπτυξη,

την δημιουργία υποδομών,την αναβάθμιση των λιμανιών και του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θράκη. Αλλά και στην υλοποίηση έργων στο χώρο της ενέργειας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μείνουν, όπως είπε, οι νέοι στον τόπο τους. Παράλληλα, ονόμασε τον πρωτογενή τομέα «βασικό πυλώνα της ανάπτυξης» και μίλησε για: «Αξιοποίηση του μεγάλου πλεονεκτήματος της Θράκης, του γεγονότος ότι βρίσκεται στη μέση των δρόμων της Ευρώπης» σημειώνοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η ελληνική κοινωνία είναι θέσεις εργασίας. «Εθνικός μας στόχος σε πέντε χρόνια από τώρα η χώρα να έχει μπει σε μια κανονικότητα» τόνισε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «τις επόμενες μέρες περιμένει η Κυβέρνηση θετικά μηνύματα από τους εταίρους»

«Η περίοδος παραγκωνισμού της Θράκης τελείωσε» ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά υποσχόμενη ότι θα σταθεί δίπλα σε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Το «προφίλ», τις δυνατότητες, αλλά και τα προβλήματα της περιφέρειας Αν. Μ.Θράκης περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, του κ. Παντελεήμωνα, σύμφωνα με την οποία η «ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι μόνο οικονομική, αλλά και πνευματική».

Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν 65 εκθέτες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων και των παραδοσιακών ειδών να έχουν τα σκήπτρα. Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί μάλιστα κι ένα ειδικό αφιέρωμα στα ελληνικά ποτά με σκοπό την προώθηση και ανάδειξή τους. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως το βράδυ της Κυριακής.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα