Αλέξης Κούγιας : «Το κρέας μου είναι σκληρό και δεν τρώγεται»

22:35 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χειμαρρώδης εμφανίστηκε κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού Αντρέ Πάους ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας που έκανε λεπτομερή αναφορά στους προπονητές της ΑΕΛ και στο πως έφθασε στον Ολλανδό προπονητή που θεωρεί ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα πρωταγωνιστεί. Παράλληλα δεν παρέλλειψε να αναφερθεί και στα τεκτονόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου τονίζοντας ότι «θα τους θάψω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις

του Αλέξη Κούγια και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που δέχθηκε έχουν ως εξής:

Όπως γνωρίζετε επί της εποχής κατά την οποία που είμαι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΛ έχουν εργαστεί, για τα δεδομένα των κατηγοριών που ήμασταν, κορυφαίοι προπονητές. Στο πρωτάθλημα της Football League που ήμασταν πέρυσι κατά την κρίση μου είχα τον κορυφαίο ξένο που είχε εργαστεί στη κατηγορία ο οποίος ήταν προπονητής σε μεγάλες ομάδες Σερβίας, Βουλγαρίας και στην Ελλάδα μόνο στη Superleague.

Όταν αποχώρησε τον αντικατέστησε ένα εκ των κορυφαίων Ελλήνων, που είχε εργαστεί μόνο σε ομάδες Superleague τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους καλύτερους Έλληνες και για μια στιγμή ίσως ο καλύτερος για κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Υποψήφιος και για την Εθνική ο κ. Τσιώλης που μας οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με την είσοδο μας στη Superleague και δεν θυμάμαι στο παρελθόν εκτός της παντοδυναμίας της ΑΕΛ όπου υπήρχαν προπονητές επιπέδου Γεωργιάδη, Γκμοχ, Στρεϊλάου άλλη περίοδο που αμέσως με την άνοδο να έχουν εργαστεί τέτοιας αξίας προπονητές.

Ένας εξ αυτών ήταν ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής κατά την κρίσιμη μου μετά τον Άκη Πετρόπουλο και τον Βασίλη Δανιήλ, ο Άγγελος Αναστασιάδης. Που έθεσε τις βάσεις αυτής της χρονιάς. Ο άνθρωπος που έκανε την προετοιμασία και τις μεταγραφές.

Μετά την παραίτησή του ήρθε και πάλι η επάνοδος του Σάκη Τσιώλη. Όπως καταλαβαίνετε εκ των πραγμάτων ο πήχης ήταν πάντοτε πολύ ψηλά. Ο κ. Τσιώλης για τους δικούς του λόγους δεν αποδέχθηκε την πρότασή μας να ανανεώσει για τις δύο επόμενες χρονιές όπως ήταν το πλάνο.

Ζήτησε να αποχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερο δηλώνοντας πως ο στόχος της σεζόν είχε επιτευχθεί με την σωτηρία. Γεγονός όμως που εγώ διαφωνώ. Γιατί με την εμπειρία που έχω γνωρίζω τι γίνεται τις τελευταίες αγωνιστικές κι επέμενα να μείνει.

Για τους δικούς του λόγους ήθελε να φύγει άμεσα. Εύχομαι στο μέλλον να μην παρατηρήσουμε γεγονότα που θα μας επιτρέψουν να έχουμε παρερμηνείες αυτής της απόφασής του.

Αλλά σε κάθε περίπτωση στη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου αποφασίσθηκε να τον αντικαταστήσει αμέσως ο Θοδωρής Βουτυρίτσας, ο οποίος επαξίως αναπλήρωσε τον κ. Τσιώλη κι είχαμε μία εξαιρετική εικόνα στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όπου επιμένω μας έκλεψαν βαθμό ή βαθμούς εξαιτίας των βοηθών.

Όλοι όμως είχαμε συμφωνήσει λόγω της κρισιμότητας σε αυτό το χρονικό διάστημα και δυστυχώς ακόμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται πράγματα τα οποία σου δημιουργούν μία ανασφάλεια, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο θα έπρεπε να έρθει αμέσως ένας προπονητής που θα οδηγούσε την ιστορική ομάδα μας εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Όχι μόνο να αποφεύγουμε τον υποβιβασμό και να βρισκόμαστε στη Superleague, αλλά στις διακρίσεις. Οι στόχοι μου είναι ρεαλιστικοί και γνωρίζουμε όλοι πως είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ειδικά κι αν πάρουν την τροπή των play off ή play champion όπως θα είναι αυτά. Άρα οι στόχοι μου θα είναι με να κατακτήσουμε ένα κύπελλο και ευρωπαϊκή έξοδος.

Το ευχάριστο για μένα και το κλαμπ ήταν πως η προσφορά ήταν εντυπωσιακή. Προπονητές επιπέδου Χαβιέ Κλεμέντε, Τζον Τόσακ ηλικίας του Άγγελου Αναστασιάδη. Νέοι προπονητές με τελευταία προσφορά χθες του Χοσέ Μολίνα. Ο οποίος κάνει μία εξαιρετική καριέρα. Προπονητές όπως ο κ. Σλάβισα Στογιάνοβιτς με 8 πρωταθλήματα στη Σερβία. Όπως ο Έντι Ιορντανέσκου.

Όλοι οι Έλληνες προπονητές, χωρίς να θέλω να εκθέσω κάποιους, με πολλούς που εργάζονται στην Ελλάδα τώρα σε ομάδες.

Δικοί μου άνθρωποι οι οποίοι άκουσαν ότι η ΑΕΛ ψάχνει προπονητή που σύστησαν τον κ. Πάους. Εγώ τον γνώριζα μόνο σαν προπονητή της Ανόρθωσης και ενεργοποίησα όλες μου τις γνωριμίες στην Κύπρο και κανείς από αυτούς δεν μου είπε κάτι είτε παίκτης, προπονητής ή ιδιοκτήτης, εκτός από το να σπεύσω να τον κλείσω. Κι αυτό έκανα.

Ο εκπρόσωπός του στην Κύπρο μου ήταν παντελώς άγνωστος και μου τηλεφώνησε για να συζητήσουμε το πλάνο της ομάδας και του εξήγησα ότι ο σκοπός μας είναι ένας και μοναδικός.

Η εκ βάθρων αναδιάρθρωση κι οργάνωση της ομάδας. Από τα τμήματα υποδομής έως τη πρώτη ομάδα.

Το πλάνο ήταν προπονητής που συνδυάζει εμπειρία και έντονη προσωπικότητα και συγχρόνως να εργαστεί σε βάθος χρόνου. Γιατί στις δικές μου σκέψεις ήταν πάντα ένας μόνιμος προπονητής κι είναι στην ΑΕΛ. Δεν είναι εύκολος πάγκος και ομάδα. Δεν είναι εύκολο να μείνεις για καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως είχα ένα δίλημμα.

Μεταξύ των νεαρών προπονητών που θα έβλεπαν την ΑΕΛ σαν σκαλοπάτι όπως ο Ιορντανέσκου, Μολίνα, ο Σολάνο που μιλήσαμε προσωπικά.

Όπως ο πολύ μεγάλος παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης όπως ο Ρούμπεν Μπαράχα που είναι στη Ράγιο Βαγιεκάνο ή άλλοι μεγάλοι προπονητές όπως ο Ζόρζε Κόστα δεν έχουν την ΑΕΛ στο μυαλό τους, αλλά την έχουν σαν μία δίοδο για άλλα κλαμπ.

Δεν θέλουμε όμως ένα τέτοιο προπονητή.

Δεν θέλουμε να επαναληφθεί το φαινόμενο του απόλυτα πετυχημένου Γιώργου Δώνη ο οποίος οφείλει τα πάντα στην ΑΕΛ και την στήριξη και εμπιστοσύνη που είχε στις δύσκολες στιγμές.

Πριν έρθει ήταν ένας προπονητής Γ’ Εθνικής και ήταν η πρώτη του δουλειά ο Ηλυσιακός. Τον εμπιστεύθηκε όμως η ΑΕΛ και ο κ. Πηλαδάκης και μαζί κατέκτησαν τα πάντα.

Όμως από εκεί και πέρα έψαχνε να βρει τους επόμενους σταθμούς. Από τότε άρχισε και η μεγάλη ταλαιπωρία.

Επειδή είμαι πολύπειρος σε αυτά τα θέματα στο μυαλό μου είχα ένα προπονητή ο οποίος θα έρθει εδώ για να μείνει. Να κάνει πράγματα με την ΑΕΛ. Νομίζω τον έχουμε βρει και είναι ο κ. Πάους.

Είμαι αποφασισμένος το τονίζω και το έχω κάνει στο παρελθόν να μην επιτρέψω σε οποιονδήποτε μπορεί να σκεφτεί ότι θα εκμεταλλευθεί το επίπεδο του προπονητή μας και της ομάδας και σε ένα ανορθόδοξο πόλεμο θα σκυλεύσει επί της ομάδας μας.

Το έχετε δει πως τοποθετούμε τελευταία κι έχετε δει τι έχω πει για αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο ποδόσφαιρο όπου όλοι κωφεύουν και δεν θα επιτρέψω να γίνει εις βάρος της ομάδας μας και χρειάζομαι συνεργάτη.

Δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά στα αποδυτήρια της ομάδας μας… ξένοι, παράγοντες, προπονητές, συνοδοί να επιτίθενται σε διαιτητές και εμείς να βλέπουμε ως δήθεν πολιτισμένοι. Αφού θέλουν τέτοιο ποδόσφαιρο, τέτοιο θα έχουν.

Από εδώ και πέρα αν θέλουν να έχουν πολεμικό έργο τέτοιο θα έχουν εδώ μέσα. Εμείς θα φτάσουμε εκεί που πρέπει είμαι αποφασισμένος. Το τονίζω με οποιοδήποτε τρόπο.

Είμαστε η πιο καθαρή ομάδα και έχω βαρεθεί να παίρνω συγχαρητήρια. Αλλά γνωρίζω ποιοι απατεώνες κρύβονται αυτή τη στιγμή πίσω από τους αντιπάλους μας. Τέλος. Η ανοχή τελείωσε.

Από εδώ και πέρα εμείς θα παίζουμε σε επίπεδο Πάους. Σε οποιονδήποτε όμως νομίζει πως έχουμε την αφέλεια προηγούμενων ιδιοκτητών για να μας οδηγήσουν εκεί που σκέφτονται με τους σχεδιασμούς που κάνουν για το αύριο, θα πω πως δεν θα το καταφέρουν.

Καθαρό ποδόσφαιρο, μεγάλη ομάδα, αλλά… ισχυρή παντού. Αυτό είναι το μότο της ΑΕΛ. Αυτά περιγράφουν το αύριο της ομάδας μας.

Είχα και έχω μία απόλυτη άποψη. Οι ομάδες χρειάζονται μία διοίκηση η οποία να έχει μεγάλη διάρκεια. Χρειάζονται έναν προπονητή που έχει τη διάθεση να μείνει σε μία ομάδα. Και το τρίτο και πλέον σημαντικό, να είναι μία ομάδα που έχει χαρακτήρα.

Ο χαρακτήρας της ομάδας φτιάχνεται από τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη, του προπονητή, των παικτών που θα αποκτηθούν και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι στις επαγγελματικές ομάδες θα πρέπει να έχουν 24 ώρες το 24ωρο το μυαλό τους στην ομάδα.

Συγχρόνως να έχουν χαρακτήρα νικητή, πολεμιστή. Το ποδόσφαιρο διεξάγεται σε ένα αδυσώπητο Κολοσσιαίο. Ειδικά στην Ελλάδα αν δεν είσαι μαχητής θα σε φάνε όπως τα θηρία έτρωγαν τους σκλάβους. Το έχω ζήσει σε όλη μου τη ζωή είτε έχω διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε έχω διοικήσει μεγάλες ομάδες, είτε είχα μεγάλες ομάδες.

Από την πρώτη μέρα που πάτησα εδώ, προσπάθησαν να βρω τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αναπληρώσει το μεγάλο μου ελάττωμα. Αυτό ήταν πως εργάζομαι 15 ώρες την ημέρα και δυστυχώς για τις ομάδες που είχαν την ευθύνη δεν είχα ποτέ το χρόνο κι ότι έκανα για αυτές ήταν αποτέλεσμα μια οικονομικής ακμής, μιας βαθιάς γνώσης για το ποδόσφαιρο, μιας ξεχωριστής προσωπικότητας να μην λυγίζει στον παντοδύναμο, αλλά η έλλειψη παρέμενε.

Προσπάθησα σε αυτόν το χρόνο που είμαι εδώ να βρω τους Λαρισαίους. Μου είπαν ότι ποτέ τα τελευταία χρόνια αυτή που ήταν στα αποδυτήρια δεν ήταν από τη Λάρισα. Μου είπα ότι από εποχής Πηλαδάκη οι επιτυχημένοι ήταν οι Κωνστάντος και Λυράκης. Είχα τις ενστάσεις μου.

Επί εποχής Πλεξίδα κατά καιρούς ήταν ο κ. Γαλανακόπουλος και κάποιοι νταραβερτζήδες από την Αθήνα όπως ο Κολοβός και άλλοι.

Για τους λόγους απομάκρυνσης του Κυπαρίσση τόνισε :

Για αυτό το λόγο όντας ένας που προσγειώθηκε στη Λάρισα με αλεξίπτωτο διάλεξα ένα παιδί όπως ο Θωμάς Κυπαρίσσης που τον εμπιστεύτηκα.

Δυστυχώς όμως για μένα και την ομάδα είχε ένα μεγάλο ελάττωμα και ήταν πως είχε δουλειά. Δεν μπορούσε να κλείσει του δουλειά του κι έχει οικογένεια σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία παιδιών που κάνουν διάφορε ποιοτικές αλλαγές και ήθελε χρόνο.

Για αυτό το λόγο διεκόπη η συνεργασία μας γιατί είχαμε προβλήματα στα αποδυτήρια, προβλήματα εκτός αποδυτηρίων με εξωγηπεδική ζωή των ποδοσφαιριστών και το κυριότερο απ’ όλα δεν κάναμε ποτέ αισθητή την παρουσία μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε είτε μεγάλους αντιπάλους όπως είναι φέτος οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με διαιτητές, παρατηρητές, δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να είμαστε πάντοτε σε μία διαδικασία να παρακολουθούμε τις πρωτοβουλίες των άλλων.

Αντελήφθην, αφού είχα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, θα πρέπει να βρω κι εγώ δυστυχώς έναν άνθρωπο που θα είναι 24 ώρες το 24ωρο με την ομάδα, τους προπονητές, στη πόλη, με τους ποδοσφαιριστές.

Και το μυαλό του θα είναι στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Πριν από λίγο καιρό έκανα ένα ραντεβού με τον Γιάννη Αλεξούλη. Συζήτησα μαζί του είπα ότι και κατέληξα, αν θυμάστε υπήρξε και μία περίοδος οξύτητας μεταξύ μας και θέλετε να ξέρετε πως δεν είμαι κομπλεξικός άνθρωπος.

Όταν καταλαβαίνω πως έχει καλή πρόθεση κι ανεξάρτητα από τις αντιπαραθέσεις, εσύ πρώτα απλώνεις το χέρι σου με ειλικρίνεια. Αυτή είναι η άποψή μου.

Με απόλυτη ειλικρίνεια μου είπε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το κλαμπ και πως σε αυτή τη φάση της ζωής του δεν μπορεί να αφοσιωθεί στην ομάδα όπως πρέπει και συζητήσαμε για την εκδοχή του κ. Παραφέστα που όμως είναι επαγγελματίας προπονητής.

Θυμηθείτε τα λόγια που σας λέω, θα δίνουμε αγώνα επιβίωσης μέχρι την τελευταία μέρα τη τρέχουσα περίοδο. Είμαι πολύπειρος και γνωρίζω τι γίνεται. Αν δεν βρίσκαμε προπονητή και δεν θωρακίζαμε την ομάδα με απόλυτο τρόπο προσέξτε γιατί το έχω ξαναδεί το έργο.

Εγώ δεν θα πεθάνω σαν τον Παπουτσάκη, θα τους θάψω εγώ όλους αυτούς. Με το διπλό της Κέρκυρας μέσα στο Καραϊσκάκη εξαφανίστηκε μία ομάδα που στην αρχή της σεζόν είχε στόχο την Ευρώπη. Με ακριβό ρόστερ και χωρίς χρέη. Εγώ όμως είμαι μεγάλος σε ηλικία και το κρέας μου είναι σκληρό και δεν τρώγεται.

Έπεισα με πολύ μεγάλη προσπάθεια τον κ. Φυντάνη ο οποίος είναι ένας άνθρωπος αποκατεστημένος οικονομικά. Ο ίδιος δεν θέλει να λέμε για την καριέρα σαν προπονητή, αλλά σαν ανθρώπου.

Ήταν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ένας άνθρωπος που έχει οικογενειακή ηρεμία και συγχρόνως επιτρέψτε μου να πω πως ήταν και είναι κορυφαίος προπονητής. Όμως εδώ δεν ήρθε για προπονητής. Αλλά για να αναπληρώσει οτιδήποτε μπορεί ένας ταλαντούχος άνθρωπος και πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο.

Μαζί παλέψαμε και αντιμετωπίσαμε μαζί όλες τις παράγκες, καθώς είναι παλιός μου συνεργάτης. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα ταλέντο που δύσκολα βρίσκεις.

Μπορεί να ανιχνεύσει το ταλέντο ενός παίκτη βλέποντάς τον πολύ λίγο. Κι έχει ένα τεράστιο προσόν. Είναι «αντρούκλα». Όχι με την σεξιστική έννοια του όρου, αλλά με την έννοια της αντρικής συμπεριφορά.

Τον εμπιστεύομαι απόλυτα κι από σήμερα το βράδυ θα είναι ο άνθρωπος που θα είναι κοντά στην ομάδα παντού. Ένα πράγμα θα πω.

Είναι τόσο πολύτιμος σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε κάτι που φανεί στο χρόνο. Είναι καλή αυτή η στιγμή και πολύ δύσκολη όμως για την ΑΕΛ.

Θυμηθείτε αυτό που σας λέω μετά τους αγώνες της Τετάρτης. Ευτυχώς με ανακούφιση είδα τους διαιτητές που ορίστηκαν. Σε κάθε περίπτωση αλλάζουν τα κόζια στην ΑΕΛ, όπως λέμε στην Πετρούπολη, από κάθε άποψη.

Υπήρξαν αστοχίες στις μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Οπωσδήποτε υπήρξαν αστοχίες στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Αλλά να ξέρετε πως δεν ήταν μόνο εξαιτίας του Τεχνικού διευθυντή. Οι μεταγραφές δεν έγιναν γιατί μια ωραία πρωία ο πρόεδρος ονειρεύτηκε να πάρει έναν παίκτη.

Καμία μεταγραφή επί της εποχής μου, εκτός από τις πρώτες όπου ο κ. Ντόστανιτς επειδή είχε παντελή άγνοια, τις κάναμε εγώ με τον κ. Κυπαρίσση. Την περσινή ομάδα την δημιουργήσαμε σε μία βδομάδα.

Ανακοινώσαμε 19 ποδοσφαιριστές σε μία μέρα. Τον Ιανουάριο έγινε πάλι τον ίδιο και φέραμε τον Βαρέλα, Ζέρη, Ρέντζα και Δαμιανιάκη. Είχαμε και περιορισμό μεταγραφών αν θυμάστε. Από το καλοκαίρι έγιναν και οι αποδεσμεύσεις, αλλά και οι μεταγραφές από τον κ. Αναστασιάδη και ότι πήραμε τα Χριστούγεννα από επιλογές του κ. Τσιώλη.

Άρα λοιπόν, ναι μεν δεν υπήρχε τεχνικός διευθυντής, αλλά οι μεταγραφές συζητήθηκαν. Βεβαίως, δεν έγινε η σωστή δουλειά, καθώς ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να προγραμματίζει τις μεταγραφές σε συνδυασμό με το τι θέλει ο προπονητής.

Μπορεί ένας παίκτης να είναι μεγάλος για μια ομάδα, αλλά για κάποια

άλλη να μην κάνει. Σε ένα παζλ πρέπει να κολλήσεις αυτό που σου λείπει. Έχεις ένα αργό στόπερ, πρέπει να βρεις ένα γρήγορο. Ή έναν δυνατό.

Παράδειγμα για εμάς ήταν ο Γιοβάνοβιτς που έπρεπε να τον πλαισιώσουμε με έναν γρήγορο στόπερ. Το ίδιο και στα χαφ. Αυτά όμως γίνονται όχι στην περίοδο των μεταγραφών, αλλά την περίοδο που διαπιστώνεις τις αδυναμίες.

Γι’ αυτό επιμείναμε να έρθει ο κ. Πάους από τώρα, για να τους δει στην προπόνηση. Σήμερα μάλιστα μας είπε πως δεν δουλεύει με περισσότερους από 22 παίκτες. Δηλαδή έχουμε 32, άρα αναγκαστικά δέκα από αυτούς θα απενεργοποιηθούν και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε αποδεσμεύσεις.

Την επόμενη χρονιά μας είπε ότι θέλει 19 βασικούς ποδοσφαιριστές, θέλει σύνολο 25-26, αλλά οι υπόλοιποι να είναι νεαροί που θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Δηλαδή έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα το σεβαστούμε. Αλλιώς δεν θα λειτουργούμε σωστά. Καλύπτουμε το κενό του τεχνικού διευθυντή, μαζί με το κενό του προπονητή και ξεκινούν από τώρα. Αυτή τη στιγμή στόχος είναι η επιβίωση και η διάσωση.

Ανεξαρτήτως του αν χρειάζεται να γίνουν πράγματα και θαύματα για να μην σωθεί η ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε το σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Σε ότι συζητήσαμε με τον κ. Πάους θα τελειώσει το πρωτάθλημα στις 30 Απριλίου. Η ομάδα θα μείνει για τουλάχιστον 25 μέρες ακόμη και μετά θα δώσει φιλικά παιχνίδια. Ίσως ακόμα και στο εξωτερικό. Θα πρέπει να σχεδιάσουμε την προετοιμασία, όπου θα μας πει ο προπονητής που θέλει να γίνει.

Θα του δείξουμε τα κέντρα που έχουμε εδώ και δεν αποκλείεται να γίνει προετοιμασία στο εξωτερικό. Γιατί έχει τις δυνατότητες ο προπονητής που γνωρίζει κάποια πράγματα. Πάμε να ξεφύγουμε από αυτό που είμαστε μέχρι τώρα και να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Για την καθυστέρηση στην πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή δήλωσε:

Όταν έχεις ένα τεχνικό διευθυντή του επιπέδου του Θωμά με ότι σημαίνει για την πόλη και την ΑΕΛ εξαντλείς όλα τα περιθώρια.

Εμένα πλάνο μου ήταν όλοι οι προπονητές να είναι από τη Λάρισα. Να έχουμε μόνο Λαρισαίους σε όλες τις θέσεις.

Ζήτησα από τον Πάους να εξετάσει όλες τις δυνατότητες των συνεργατών του και να μας πει για να πράξουμε αναλόγως. Σιγά-σιγά είμαι σίγουρος πως θα αντιληφθεί πως επαρκούν όλοι. Όμως θα σεβαστώ ότι θέλει.

Εγώ ζήτησα από διάφορους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής να έρθουν. Δεν σας κρύβω πως ξεπέρασα προσωπικούς εγωισμούς, γιατί υπήρχαν άνθρωποι πετυχημένοι στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι όμως εργαζόντουσαν και δεν βρήκα τίποτα.

Είχα όμως παρατηρήσει πως υπάρχει μία χαλαρότητα στην ομάδα κι αυτό που ήθελα όταν έφυγε ο κ. Κυπαρίσσης και του είχα καταλογίσει την έλλειψη χρόνου δεν το αποκαταστήσαμε με κάτι άλλο παρά την προσπάθειά μου. Αυτή τη στιγμή αφού κατάφερα κι έπεσα τον κ. Φυντάνη να έρθει και θα ήθελα να το έχω πετύχει και νωρίτερα.

Να σας πω όμως και κάτι, δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν πετυχημένο προπονητή που θέλει να εργάζεται στην Αθήνα που έχει το σπίτι του, το οικογενειακό του περιβάλλον, τους φίλους να ‘ρθει και να ζήσει στη Λάρισα και να αφοσιώσει τη ζωή του ολόκληρη στη Λάρισα. Μόλις μου είπε το «ναι» τον ανακοίνωσα. Αν δεν μου το είχε πει ακόμα δεν θα είχαμε κάποιον σε αυτή τη θέση.

Keywords
κρεας, football league, αελ, league, ελλαδα, superleague, γκμοχ, βασεις, πήχης, ΠΑΟΚ, play, προσφορες, κυπρος, αναδιαρθρωση, δίλημμα, λαρισα, αθηνα, ειλικρίνεια, καλοκαιρι, Χριστούγεννα, παζλ, χαφ, συγκεκριμένο, σημαίνει, Γιατσεκ Γκμοχ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, νικητη, αελ, βημα, δουλεια, εθνικη, εξοδος, θαυματα, καριερα, παιχνιδια, περιοδος, σωτηρια, το βημα, superleague, αγνωστος, αγνοια, αγωνες, εξαιρεσεις, ανθρωπος, βδομαδα, βραδυ, βρισκεις, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γκμοχ, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωσεις, διοικηση, δίλημμα, δωσει, διπλο, δωνη, ευχαριστο, εγινε, ευκολο, ειλικρίνεια, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, εννοια, επρεπε, ευθυνη, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ζωης, ιδιο, ηλικια, ηλυσιακος, υπηρχαν, ηρεμια, θωμας, θοδωρης, εικονα, ησυχο, κυπελλο, λειπει, λογια, λογο, μοτο, μυαλο, ξερετε, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολη μου τη ζωη, οντας, παιδι, παζλ, παμε, παρουσιαση, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, πετρουπολη, πηλαδακης, πήχης, προβληματα, ραντεβου, σερβια, σεζον, σιγουρος, συγκεκριμένο, συζητησουμε, συγχαρητηρια, σκεψεις, σπιτι, ταλαιπωρια, χερι, χαφ, ωρες, ερωτησεις, football league, ιδιαιτερα, league, μεινει, ομαδες, παιχνιδι, play, σημαίνει, θελω να, θεματα, θεσεις, θωμα, βεβαιως, χοσε, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα