Αλεξιάδης: Έτοιμο το σύστημα για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

18:54 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο σύστημα είναι τεχνικά έτοιμο να δεχθεί σταδιακά τον όγκο των συναλλαγών χονδρικής και λιανικής πανελλαδικά που θα πρέπει να επεξεργαστεί το Υπουργείο Οικονομικών από τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γ.Γ.Δ.Ε. τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου σχετικά με την απώλεια εσόδων ύψους 5 δισ. περίπου το 2014

και 6,3 δισ. ευρώ το 2013 από τον ΦΠΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός εμφάνισε έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης της Γ.Γ.Δ.Ε. που ισχυρίζεται πως είναι τεχνικά έτοιμη να δεχθεί τον όγκο των δεδομένων των συναλλαγών χονδρικής και λιανικής που θα προκύψει από την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxis πανελλαδικά.

«Βεβαίως δεν θα είναι έτοιμο στην αρχή να διασυνδεθούν όλοι οι μηχανισμοί και δεν υπάρχει και λόγος. Θα πρέπει να γίνει αυτό ανά περιοχές, ανά κλάδους, ανά αντικείμενο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα περιπτώσεις φοροδιαφυγής,» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο ίδιος δήλωσε πως περιμένει να ακούσει με ενδιαφέρον από τον αρχηγό της ΝΔ κ. Μητσοτάκη από που θα προκύψει το 1 δισ. ευρώ για την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% που υποσχέθηκε πρόσφατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα