Αλεξανδρούπολη:Στον Έβρο εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική Οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

16:14 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και σε νησιά των Κυκλάδων, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης .
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια,

την Έδεσσα, τη Σκύδρα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο συνελήφθησαν συνολικά τριάντα δύο (32) άτομα ηλικίας από 22 έως 57 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απόπειρα ανθρωποκτονίας .

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν πάνω από 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, φυτό κάνναβης, 40 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, 38 μεταλλικά και πέτρινα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, 76 αρχαία νομίσματα, 2 συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, περίστροφο, 2 πιστόλια (αεροβόλο και κρότου), σιδερογροθιά, 2 σπρέι πιπεριού, 14 οχήματα και το χρηματικό ποσό των 30.625 ευρώ .

Σύμφωνα με τον γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό διευθυντή ΑΜΘ Ταξίαρχο Νίκο Μενεξίδη κατά την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία, τέσσερις (4) από τους δράστες, ηλικίας 42, 37, 42 και 41 ετών και με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία τη Θράκη και σε νησιά των Κυκλάδων, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, στην οποία ενέταξαν σταδιακά και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 42χρονος, ο οποίος με τη βοήθεια των τριών μελών που συγκρότησαν το κύκλωμα, οργάνωναν την προμήθεια της οργάνωσης με ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και τη μεταφορά τους σε περιοχές της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης και σε νησιά των Κυκλάδων.

Στην συνέχεια με τη βοήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης διακινούσαν τις ποσότητες των ναρκωτικών σε χρήστες της κάθε περιοχής. Επισημαίνεσαι επίσης ότι ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης επιφορτίζονταν κάποιες φορές και με το ρόλο του μεταφορέα των ναρκωτικών.

Επίσης προέκυψε ότι η οργάνωση, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξανδρούπολη, στο εσωτερικό των οποίων διακινούσαν τα ναρκωτικά ,ενώ σε πολλές περιπτώσεις για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν οικία στην Αλεξανδρούπολη, ιδιοκτησίας ενός 26χρονου ημεδαπού μέλους του κυκλώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα