Αλεξανδρούπολη: Στην κατηγορία «Βαρέων βαρών» η ποσότητα κάνναβης που διακινούσε 57χρονος

10:51 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ


Περισσότερα από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης επιχείρησε να «περάσει» από την Ελλάδα στην Τουρκία και συγκεκριμένα από την περιοχή του Δέλτα του Έβρου, ένας 55χρονος ημεδαπός , το βράδυ Τετάρτης. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας, οι αρχές ήδη είχαν σχετικές πληροφορίες και εντόπισαν τον 55χρονο, να επιχειρεί να μεταφέρει τις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη με βάρκα, στη γειτονική χώρα. Ο ίδιος, προσπαθώντας να μην συλληφθεί,

έριξε την ποσότητα στο ποτάμι και προσπάθησε να διαφύγει όμως παρά τις αντιστάσεις που προέβαλλε , συνελήφθει τελικά από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά 11 συσκευασίες περισυλλέγησαν από το ποτάμι, ενώ στη συνέχεια σε έρευνες που έγιναν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην καλύβα που διατηρεί στην περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άνω των 1.400 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης, 10 ναρκωτικά δισκία, ένα κυνηγετικό όπλο κ.α.. Σε βάρος του 55χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, καθώς επίσης για τα αδικήματα της αντίστασης και της απείθεια, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα