Αλεξανδρούπολη: Ο Έβρος υποδέχτηκε τον « χρυσό» Δημοσθένη Μιχαλετζάκη

09:54 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θερμή υποδοχή στον χρυσό Παραολυμπιονίκη στα 100 μέτρα πεταλούδα Δημοσθένη Μιχαλετζάκη και στον 5ο παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη, επεφύλαξαν εχτές στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, τοπικοί φορείς, συγγενείς φίλοι, αλλά και οι μικροί αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αντιπροσωπεία του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με αναπηρία.

«Όλος αυτός ο κόσμος και όλα τα μηνύματα που μου είχαν στείλει, αυτή ήταν η δύναμή μου στα τελευταία μέτρα για να κερδίσω. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, η οικογένειά

μου ήταν η κούρσα μου. Αυτή ήταν η δύναμη που άντλησα. Το συναίσθημα πιστεύω είναι μοναδικό. Εάν δεν ανεβείς σ’ εκείνο το σκαλί του βάθρου, νομίζω ότι αν σου δοθεί η ευκαιρία και την αφήσεις, η ζωή σου είναι άδεια,» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του χρυσού παραολυμπιονίκη, λίγο μετά την άφιξη του στο «Δημόκριτος».

«Αυτή είναι η Θράκη. Στο πρόσωπο του Δημοσθένη αντικατοπτρίζεται όλη η Θράκη», δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης λίγο πριν εναποθέσει στο κεφάλι του χρυσού παραολυμπιονίκη ένα επίχρυσο στεφάνι κλαδιού ελιάς.
Με την φράση «Είναι τιμή για τον Έβρο, για τη Θράκη, για την Ελλάδα», υποδέχθηκε τον 17χρονο αθλητή ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα