Αλεξανδρούπολη: Κατά 90% έχουν αυξηθεί το τελευταίο εξάμηνο οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο

11:19 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά 90% έχουν αυξηθεί το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο, ενώ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύει από σήμερα την φύλαξη των συνόρων του νομού με εκατόν δέκα άτομα. (20 στην Αλεξανδρούπολη και 90 στην Ορεστιάδα).

« Ο Έβρος μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως μετά το αποτυχημένο

πραξικόπημα στην γειτονική Τουρκία δέχεται πάρα πολύ μεγάλη πίεση .Οι αποτροπές που γίνονται καθημερινά τόσο στο βόρειο όσο και το νότιο κομμάτι του νομού είναι εκατοντάδες ενώ και οι συλλήψεις διακινητών και αυτές πλέον έχουν γίνει ρουτίνα,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Όπως εξήγησε «η ξηρασία και η ανομβρία των τελευταίων μηνών βοηθάει καθώς σε πολλά σημεία το ποτάμι μπορεί να το περάσει κανείς πολύ εύκολα, είτε κολυμπώντας ,είτε ακόμη και με τα πόδια σε μερικά σημεία, και αυτό είναι που εκμεταλλεύονται οι διακινητές.»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαλαμά «το συνοριακό προσωπικό που υπηρετεί στον νομό δίνει καθημερινά το καλύτερο του εαυτό για τη φύλαξη των συνόρων,» ωστόσο όπως υπογραμμίζει τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και αυτά έχουν να κάνουν με τον γερασμένο και απαρχαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με τα γερασμένα αυτοκίνητα, με τις χαλασμένες θερμικές κάμερες κλπ.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου
φωτο:Γιάννης Μπεχράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα