Αλεξανδρούπολη: Mε επιχειρηματίες του Έβρου συναντήθηκε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Μουρμούρας

10:41 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με περισσότερους από είκοσι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Νομό Έβρου συναντήθηκε εχτές στην Αλεξανδρούπολη ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ιωάννης Μουρμούρας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Τράπεζας

ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Έβρου, προκειμένου να ενημερώσει τις επιχειρήσεις για τις εξελίξεις σε θέματα της εθνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών.

«Το πρόβλημα που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις εστιάζεται στην φορολόγηση και στην ρευστότητα,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Α΄αντιπρόεδρος της ΣΤΕ Χριστόδουλος Τοψίδης ,τονίζοντας πως «οι εγγυητικές έχουν μηδενίσει ενώ οι ξένες αγορές δεν αναγνωρίζουν τις ελληνικές τράπεζες

Ο κ. Μουρμούρας συναντήθηκε και με την Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου (ΣΤΕ) με στόχο όπως είπε ο κ. Τοψίδης, εάν υπάρξει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός πιθανόν να περιέχει και τις Συνεταιριστικές Τράπεζες μέσα στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της ΤτΕ».

« Η διοίκηση της ΤτΕ θέλει να διατηρηθεί ο θεσμός των Συνεταιριστικών Τραπεζών,» είπε ο κ. Τοψίδης και τόνισε πως «ενώ οι συστημικές τράπεζες έχουν αναχρηματοδοτηθεί πολλές φορές από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι οι μοναδικές τράπεζες που δεν έχουν πάρει χρήματα ούτε από τον μηχανισμό στήριξης ,ούτε από τον κρατικό προυπολογισμό.»

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα