Αλ.Χαρίτσης: «Η συμφωνία είναι θέμα ημερών» (audio)

14:38 30/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά και η συμφωνία είναι θέμα ημερών» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (30/3/2017) στα στούντιο του 102fm της ΕΡΤ3.

«Αυτές τις ημέρες πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας για ένα θέμα πάρα πολύ σύνθετο. Προφανώς οι εξελίξεις τρέχουν, είμαστε πάρα πολύ κοντά, αλλά ας περιμένουμε να ανακοινωθεί η τελική συμφωνία», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας

στους Κ.Ρενιέρη και Β.Πεκλάρη, προσθέτοντας πως «το ζητούμενο είναι πόσο θα μας κοστίσει και τι θα σημαίνει για την ελληνική οικονομία. Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, θα πρέπει να είναι συνολική που θα επιλύσει όλα τα ζητήματα, και το ζήτημα του χρέους και των δημοσιονομικών στόχων, και θα δίνει και το «πράσινο» φως για την ένταξη των τραπεζών στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε, σημειώνοντας επίσης ότι «θα περιλαμβάνει μέτρα επώδυνα, αλλά για πρώτη φορά και τα λεγόμενα αντίμετρα, τα θετικά που διεκδίκησε και πέτυχε η κυβέρνηση, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να πάρουμε κάποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα