Άκτιο: Αύξηση επιβατών και εκσυγχρονισμός

09:54 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρώτοι σε αφίξεις και αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία είναι οι επιβάτες από την Μεγάλη Βρετανία και ακολουθούν Δανοί, Ολλανδοί ,Σουηδοί, Γερμανοί, Τσέχοι, Νορβηγοί, Φιλανδοί κ.α .

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον Ιούνιο του 2017, συνολικά 98.415 επιβάτες χρησιμοποίησαν το Αεροδρόμιο του Ακτίου για τις αερομεταφορές

τους (18.463 περισσότεροι σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016). Οι 95.530 αφορούν διεθνείς πτήσεις και οι 2.885 πτήσεις εσωτερικού. Σε ποσοστά η αύξηση αυτή μεταφράζεται συνολικά σε 23,1% και ειδικά στις πτήσεις εσωτερικού 5,8% και εξωτερικού 23,7%.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των πυλών εισόδου τουριστών, μέσω των δύο πολιτικών αεροδρομίων Ακτίου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Αράξου στην Π.Ε. Αχαΐας ,αποφασίστηκε με σύντομες διαδικασίες να προωθηθεί το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας του αεροδρομίου Ακτίου, που ανήκει χωρικά στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να εφαρμοστεί απολύτως.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για σχέδιο δημιουργίας γραφείων πληροφόρησης και υποδοχής τουριστών.

Προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων οδικών αρτηριών που συνδέουν τα αεροδρόμια με τις γειτονικές περιοχές και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος ,γι αυτό και θεωρείται σημαντική η οδική σύνδεση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα σε δύο σημαντικά τμήματα, από Βόνιτσα μέχρι και την είσοδο του νησιού και από Άκτιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα