Αισιοδοξία Δημάρχου Τριπόλεως για το μέλλον της ΚΕΔΗΤ

10:37 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πιστεύω ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση μπορεί να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική και μπορεί να ξεφύγει απ΄ τον οικονομικό βραχνά. Θα εξετάσουμε νέες πηγές χρηματοδότησης και εσόδων και ελπίζουμε βάσιμα σε ριζική αναστροφή της κατάστασης.»

Αυτό δήλωσε, χθες το απόγευμα, ο Δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση για τα οικονομικά της ΚΕΔΗΤ και για το μέλλον της εν λόγω Επιχείρησης.

Και συνέχισε:» Κάνουμε κακό με το να συζητάμε συνέχεια για την ΚΕΔΗΤ.

Μην παίζουμε με τον πόνο των εργαζομένων. Περιμένουμε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, περιμένουμε τον δημοσιονομικό έλεγχο και μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Σύμφωνα με τα λεχθέντα του Δημάρχου, η ΚΕΔΗΤ οφείλει 59.000 ευρώ σε μισθούς εργαζομένων στις δομές της, οφείλει σε προμηθευτές και σε ΙΚΑ. Ο Δήμαρχος ανέφερε και ποσά που δόθηκαν για αμοιβές σε συνεργάτες, αιρετούς, διευθυντή, λογιστή.

Η πρόεδρος της Επιχείρησης, κ. Δώρα Μπρακουμάτσου, δήλωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να σταθεί στα πόδια της η ΚΕΔΗΤ και να εισέλθει σε κανονικότητα και ότι θα δοθούν σύντομα χρήματα στους εργαζόμενους (τους οφείλονται 59.000 μέχρι το τέλος του 2016).

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης και καταλόγισαν ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για το θέμα του χειρισμού της οικονομικής υπόθεσης (μίλησαν για σκάνδαλο, συγκάλυψη, δεινή οικονομική θέση Επιχείρησης).

Μάλιστα, πρότειναν και εφαρμογή «μνημονίου» στην Επιχείρηση, όπως μείωση των δαπανών, συμπτύξεις και συγχωνεύσεις δομών.

Εκπρόσωπος εργαζομένων, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, εξέφρασε την καθολική αγωνία αυτών, για το μέλλον της ΚΕΔΗΤ και ζήτησε να υπάρξει μία ομαλότητα και μία κανονικότητα στις μισθοδοσίες.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα