Αγρίνιο:Στο Θέατρο Στράτου η Υπουργός Πολιτισμού

11:08 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου βρέθηκε στην Αιτωλοακαρνανία ,περιηγήθηκε στο αρχαίο Θέατρο της Στράτου και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου επισκέφθηκε τις Αποθήκες Παπαπέτρου. Ο Γιώργος Παπαναστασίου της επανέλαβε το αίτημα για την αξιοποίηση του κτιρίου .

Ένα κτίριο το οποίο από το 1996 πέρασε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την συντήρηση και την αξιοποίησή του. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανακαίνισης

του κτιρίου που έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το 1992 είπε ο Δήμαρχος σημειώνοντας : «Οι Αποθήκες των Αδερφών Παπαπέτρου είναι ένα από τα σημαντικότερα δείγματα αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου και ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Ένα στολίδι στο κέντρο του Αγρινίου χτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα…».

Νωρίτερα η Υπουργός που επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Στράτου δήλωσε ικανοποιημένη από το συστηματικό έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με χαρά έμαθε ότι, στον συγκεκριμένο χώρο, έχουν πραγματοποιηθεί ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα