Αγρίνιο: Το Υπ. Εργασίας για τα στεγαστικά δάνεια

10:31 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για «πολιτική ομηρία», έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, από το Αγρίνιο ,αναφερόμενος στα στεγαστικά δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Όπως ανέφερε από τις 52.000 εργατικές κατοικίες, οι 32.000 είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και περίπου 15.000 οικογένειες δεν έχουν πάρει οριστικά παραχωρητήρια.

Όπως εξήγησε λόγω της υψηλής μέσης τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο ένα μεγάλο μέρος τον οικιστών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Για

την περιοχή σημείωσε ότι η πτώση στην τιμή του τετραγωνικού μέτρου θα ωφελήσει τόσο τους ιδιοκτήτες των Εργατικών Κατοικιών του Αγρινίου με τα χαμηλότερα ποσά ανά τετραγωνικό μέτρο, όσο και αυτούς με τα μεγαλύτερα, ενώ σε μεγαλύτερο βαθμό θα επωφεληθούν αυτοί των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή του Σταδίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας είπε επίσης πως από τα αποθεματικά του τέως ΟΕΚ ο ΟΑΕΔ θα πληρώσει και τα πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται οι οικιστές ,ενώ τόνισε πως είναι προγραμματική δέσμευση η αναδόμηση του πρώην ΟΕΚ ή η δημιουργία ενός νέου στεγαστικού φορέα που θα δώσει λύσεις.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα