Αγρίνιο: Προληπτική μέτρηση οστικής πυκνότητας

11:48 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

«..Ο Δήμος Αγρινίου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας

Υγείας..» σημείωσε ο Κων/νος Καλαντζής, αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Εξετάστηκαν συνολικά 481 γυναίκες εκ των οποίων 162 εξετάστηκαν στο Αγρίνιο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και οι 319 στις τοπικές κοινότητες του Δήμου: Αγίου Κων/νου Γαβαλούς, Στράτου, Ματαράγκας, Καινούργιου και Παραβόλας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 164 από αυτές πάσχουν από οστεοπενία, 72 πάσχουν από οστεοπόρωση και 2 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

«..Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της…τόνισε ο κ.Καλαντζής… Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική..»

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα