Αγρίνιο: Παρέμβαση σπουδαστών στην ημερίδα για το Πανεπιστήμιο

12:52 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την συνάντηση της επιτροπής που ασχολείται με την υπόθεση του Πανεπιστημίου, με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου προωθούν πλέον οι φορείς της Αιτ/νιας. Το αίτημα παραμένει, δηλαδή να μην αλλάξει το σημερινό καθεστώς της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, με ταυτόχρονο αίτημα να μετεξελιχθεί σε αυτόνομη και αυτοδιοίκητη σχολή.

Αυτό αποφασίστηκε μετά την πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων.

Επρόκειτο για ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών

ΣΕΝΑ, για την προοπτική επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στην οποία λίγο πριν αρχίσει, ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο χώρο, ανάρτησε πανό για να μην επιτρέψει να γίνει η εκδήλωση. Οι φοιτητές επανέλαβαν σε έντονο τόνο πως δεν επιθυμούν την επανίδρυση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας, γιατί όπως είπαν το πείραμα “αυτόνομο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο” έχει αποτύχει οικτρά. Οι φοιτητές παρέμειναν στην αίθουσα του Επιμελητήριου έως τις 20:30 για να προχωρήσουν αμέσως μετά σε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου.

Συζητήθηκε η απουσία του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου από την ημερίδα στην οποία βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γ. Βαρεμένος και Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Μεσολογγίου και Θέρμου κ. Παπαναστασίου, Καραπάνος και Κωνσταντάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά, Περιφερειακοί & Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων και Συλλόγων της Αιτωλ/νίας και πολλοί πολίτες.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα