Αγρίνιο: Κινητοποιήσεις συνταξιούχων

10:17 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της οδού Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο.Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την κινητοποίηση.

Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων , βάζοντας σε πλήρη εφαρμογή όλο το αντεργατικό πλαίσιο των δυο πρώτων μνημονίων και διευρύνοντάς το με

το 3ο μνημόνιο, έχει εξαπολύσει ανελέητη επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των συνταξιούχων και συνολικά στην εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε είναι ο δρόμος του αγώνα , συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία – συλλόγους , δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία εργατών – μικροαγροτών – ΕΒ…»

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική – μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία Συνταξιούχων του Νομού επισημαίνοντας:

«…Η σύνταξη που παίρνουν οι αγρότες στα 67, είναι σύνταξη πείνας, πόσο μάλλον με το νέο ασφαλιστικό νόμο. Δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης και τους αναγκάζει να συνεχίζουν να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα.

Γι’ αυτό η πάλη για συντάξεις αξιοπρέπειας πρέπει πλέον για όλους να αποτελεί μονόδρομο. Τονίζουμε ότι μόνο με τους κοινούς αγώνες μπορούμε να τους εμποδίσουμε και να έχουμε κατακτήσεις. Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, θα σηκώσουμε άμεσα κι αποφασιστικά, αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης…»

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα