Αγρίνιο: Απαντήσεις για το έργο Άκτιο-Λευκάδα

10:49 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαι Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και όχι κάποιας συγκεκριμένης πόλης, του Αγρινίου, της Πάτρας ή του Πύργου…» είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας από το Αγρίνιο, παρουσιάζοντας τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στην περιοχή με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναφέρθηκε και στην οδική σύνδεση του άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» με τη Λευκάδα σημειώνοντας: «Το έργο αυτό είναι ενταγμένο από το 2014

στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών. Άρα η πρόταση του Δήμου Αγρινίου να πάρουμε πίσω το έργο, μάλλον προϋποθέτει ότι θα πρέπει να λάβουν την υπογραφή τους πίσω, τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αναδρομική ισχύ μάλιστα, από το 2014» Με αυτό τον τρόπο απάντησε στο αίτημα του Δημάρχου Αγρινίου να μην χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΠΕΠ Δ. Ελλάδας αφού είναι εθνικό και διαπεριφερειακό έργο.

Στην παρουσίαση των έργων στην Αιτωλοακαρνανία τέλος ,συνολικά στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή εκτελούνται έργα ύψους σχεδόν 96 εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, έχουν ενταχθεί 12 έργα και δράσεις περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το μεγαλύτερο μέρος εντάχθηκε κυρίως το 2016-2017.

Επιπλέον, διενεργούνται εργολαβίες ύψους 4 εκατ. ευρώ για τις συντηρήσεις του εθνικού και του επαρχιακού δικτύου, ενώ περίπου στα 30 εκατ. ευρώ είναι το ποσό συνολικά της δαπάνης για τα υπό δημοπράτηση έργα στην ευρύτερη περιοχή, με το μεγαλύτερο μέρος από αυτά να είναι στο Αγρίνιο.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα