Αγιασμός στον ΟΦΚΑ Σερρών με το αύριο του στίβου (φώτο)

16:07 15/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο καθιερωμένος αγιασμός του ΟΦΚΑ Σερρών ενόψει της έναρξης της νέας αθλητικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Οι παράγοντες του παλαιότερου συλλόγου στίβου στο Νομό Σερρών (με έτος ίδρυσης το 1982) συνδύασαν την τέλεση του αγιασμού με αγώνες από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΚΑ Σερρών. Εκατοντάδες μικρά παιδιά έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στο Στάδιο της πόλης των Σερρών στέλνοντας το μήνυμα της αξίας του αθλητισμού ενώ άφησαν υποσχέσεις για το αύριο του στίβου στο Νομό.

Βαγγέλης Καταρτζής: «

Αθλητισμός και διαπαιδαγώγηση»

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑ Σερρών Βαγγέλης Καταρτζής μίλησε στο μικρόφωνο της αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ Σερρών: «Πραγματοποιούμε σήμερα τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ ταυτόχρονα έχουμε αγώνες για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Θέλω να ευχηθώ η χρονιά να είναι καλή για όλους τους αθλητές. Να έχουμε καλή αθλητική χρονιά και αρκετές επιτυχίες στο σύλλογο μας. Αυτό που βλέπουμε, με τη συμμετοχή τόσο πολλών παιδιών, είναι πολύ ευχάριστο γιατί μας δίνει μια αισιοδοξία να συνεχίσουμε, οι εποχές είναι δύσκολες και ότι καλύτερο είναι τα μικρά παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό γιατί μέσα από αυτόν πλάθουν χαρακτήρα, ήθος και προσωπικότητα και θα μπορούν αύριο να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τις δυσκολίες της ζωής».

Οι προπονητές του ΟΦΚΑ

Για το στόχο του συλλόγου είπε:

«Στόχος του συλλόγου είναι τα παιδιά και να αθληθούνε και σωστά να διαπαιδαγωγηθούνε. Να κάνουμε σωστούς χαρακτήρες και όποια από αυτά τα παιδιά μπορούν να πάνε μπροστά ο Σύλλογος θα είναι αρωγός, θα τα στηρίξει και θα τα αναδείξει. Τα τμήματα υποδομής μαζί με αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου απαριθμούν 400 μέλη. Ευχαριστώ τους γονείς γιατί εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εμάς. Αυτό για εμάς σημαίνει ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά σε ότι χρειαστεί».

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑ Σερρών Βαγγέλης Καταρτζής και ο τεχνικός διευθυντής του ΟΦΚΑ Σερρών κ. Σταύρος Ζορμπάς

Σταύρος Ζορμπάς: «Ο στίβος έβγαλε καλούς ανθρώπους στην κοινωνία».

Ο τεχνικός διευθυντής του ΟΦΚΑ Σερρών κ. Σταύρος Ζορμπάς υπηρετεί 43 χρόνια τον κλασικό αθλητισμό και 34 χρόνια τον ΟΦΚΑ Σερρών. Ο κ. Ζορμπάς μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε: «είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμα μια χρονιά έχουμε τον καθιερωμένο αγιασμό στο σύλλογο μας. Στο σύλλογο έχουμε μια πολύ πλατιά μάζα, παιδάκια από νήπια και όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου και φυσικά τα αγωνιστικά τμήματα. Μακάρι τα παιδιά να έρχονται από πολύ μικρά στους χώρους του αθλητισμού γιατί εδώ μαθαίνουνε να ξεπερνάνε τον εαυτό τους. Να έρχονται για να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και από εκεί και πέρα αυτοί που έχουν στο dna το γονίδιο του πρωταθλητισμού τους δίνεται η ευκαιρία να φτάσουν μέχρι εκεί όπως για παράδειγμα φέτος που είχαμε 20 αθλητές οι οποίοι μας τίμησαν σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Για την ιστορία του Σερραϊκού στίβου ο κ. Ζορμπάς που είναι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει για αυτό είπε: «Ο στίβος στις Σέρρες στη νεότερη εποχή αρχίζει το 1975 με τον ΑΟΣ ο οποίος πρωτοιδρύθηκε την εποχή εκείνη αλλά επειδή υπήρχαν πολλά αθλήματα σε ανάπτυξη ο στίβος έκανε το δικό του σωματείο το 1982, τον ΟΦΚΑ. Έβγαλε μεγάλους αθλητές και πάρα πολλούς επιστήμονες. Το κυριότερο από όλα είναι αυτό, έβγαλε καλούς ανθρώπους στην κοινωνία που χαίρεσαι να τους βλέπεις. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η χαρά μας. Κάποια παιδιά που έφυγαν από εδώ έχουν φτάσει σε Ολυμπιακούς αγώνες όπως η Καλπακίδου την προηγούμενη 10ετία, η οποία είχε πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό».

Πολλές επιτυχίες έχουν στο ενεργητικό τους οι αθλητές του Παναγιώτη Γούλα

Παναγιώτης Γούλας: «Οι αθλητές είναι δικά μας παιδιά»

Ο προπονητής του ΟΦΚΑ κ. Παναγιώτης Γούλας είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είναι πολύ σημαντικό στην σημερινή κοινωνία να βλέπεις αυτές τις ενθαρρυντικές εικόνες. Είναι ενθαρρυντικό για μια υγιή κοινωνία, για χώρους που πρέπει να είναι γεμάτοι, για χώρους που πρέπει να επιδιώξει και η Πολιτεία να είναι γεμάτοι με νέα παιδιά. Βλέπουμε τους νεαρούς αθλητές που δεν έχουμε αυτοσκοπό να γίνουν πρωταθλητές αλλά να προκύψει μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης. Η εμπειρία τόσων ετών λέει ότι οι πρωταθλητές γεννιούνται αλλά για μένα πρωταρχικός στόχος και λόγος της ύπαρξης των παιδιών στο στάδιο είναι να γυμνάζονται για να αποφεύγονται οι «κακοτοπιές». Από εκεί και πέρα όποιος μπορεί και έχει συχνότερα τη διαδικασία της προπόνησης κι έχει και την ικανότητα θα γίνει και πρωταθλητής».

«Έχουμε καλούς αθλητές με εξαιρετικό χαρακτήρα» λένε οι προπονητές του ΟΦΚΑ

Όσο για το τι σημαίνει η παρουσία πολλών παιδιών στο στάδιο:

«Σημαίνει μια σύμπνοια πολλών ανθρώπων του συλλόγου από το Δ.Σ. μέχρι τους προπονητές, με τις ίδιες απόψεις με την ίδια φιλοσοφία, με την ίδια αγάπη προς τα παιδιά και στον αθλητισμό. Γιατί το προπονητικό τιμ ήταν όλοι αθλητές σε υψηλό επίπεδο, πρωταθλητές που μυήθηκαν στον αθλητισμό και με τον ίδιο τρόπο το εφαρμόζουν και στα παιδιά. Η αγάπη του Δ.Σ. είναι αμέριστη, τους ευχαριστούμε για αυτό, είμαστε όλοι μια οικογένεια και φερόμαστε στα παιδιά σαν να είναι τα δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά και αυτό θέλουμε πρώτα καλούς ανθρώπους και από εκεί και πέρα καλούς αθλητές».

Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν τα μικρά παιδιά στους αγώνες

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε ο κ. Γούλας είπε:

«Ήταν εξαιρετική χρονιά με πάρα πολλές διακρίσεις και με ατυχίες βέβαια αλλά η χρονιά μας κύλισε πάρα πολύ καλά κι έχω να πω ότι ένα σωματείο φαίνεται και από την υποδομή που έχει. Όσο πιο μεγάλη είναι η βάση, πιο ποιοτική είναι η βάση τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έρχονται προς τα πάνω».

Πριν τον αγώνα το…. «ζέσταμα»Ο τερματισμός…Όλα τα παιδιά πήραν διπλώματα …Τα μετάλλια στους νικητές…Χαμόγελα πριν τον αγώναΗ Στέλλα Σπανουδάκη με τις αθλήτριες της
Keywords
Τυχαία Θέματα