Αύξηση 10% αναμένεται στη Ρόδο από την Ισραηλινή τουριστική αγορά

12:38 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η προτίμηση των Ισραηλινών στην Ελλάδα και τη Ρόδο, ως αγαπημένου τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, επιβεβαιώθηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση «International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2017» που διεξήχθη στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μία τάση ανόδου των Ισραηλινών για το 2017 κατά 10%.

Σημειώνεται ότι η «International Mediterranean Tourism Market» είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ανατολική

Μεσόγειο και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ, σημαντική κρίθηκε και η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση.

Η δυναμική παρουσία της Ροδίτικης αντιπροσωπείας, με επικεφαλής το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, κατέδειξε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδουν οι τοπικοί φορείς της Ρόδου στην αγορά του Ισραήλ, καθώς η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ στη χώρα μας και ειδικότερα στη Ρόδο παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Το 2015 οι Ισραηλινοί που επισκέφθηκαν τη Ρόδο έφθασαν τους 111.992 και το 2016 τους 134.048, παρουσιάζοντας αύξηση 20%, ενώ η κίνηση των αεροσκαφών σημείωσε αύξηση της τάξεως του 10% .

Η ιδιαίτερα θετική υποδοχή που έτυχε η αποστολή της Ρόδου, αποτυπώθηκε και στις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ Γιαρόμ Λεβίν, αλλά και στις επαφές με εκπροσώπους των σημαντικότερων Tour Operators.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, δήλωσε χθες ότι η Ρόδος παραμένει ένας αγαπημένος προορισμός για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι θεωρούνται και καλοί επισκέπτες.

«Υπάρχει η σκέψη, είπε, του χρόνου να έχουμε αυτόνομη παρουσία στην έκθεση με δικό μας περίπτερο».

Οι πτήσεις από το Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Μάρτιο, ενώ στις 4 Απριλίου θα καταπλεύσει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Ρόδου το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris.

Keywords
Τυχαία Θέματα