Αυξάνει τη διαφορά του ο Ρόσμπεργκ – Τρίτος σερί τίτλος για τη Mercedes (video)

12:41 9/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Νίκο Ρόσμπεργκ αύξησε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα στους 33 βαθμούς, κερδίζοντας με άνεση το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας, καθώς o τιμ μέιτ του και συνδιεκδικητής του τίτλου, Λιούις Χάμιλτον, τερμάτισε τρίτος μετά από μια εφιαλτική εκκίνηση που τον έριξε στην όγδοη θέση.

Χάρη στο 1-3, η Mercedes εξασφάλισε και τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Άνθρωπος του αγώνα, ήταν ο Μαξ

Φερστάπεν με Red Bull, αφού κατόρθωσε να κρατηθεί στα πέντε δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση αλλά και να αντικρούσει με επιτυχία την προσπάθεια του Χάμιλτον να τον περάσει στον προτελευταίο γύρο.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν, σε μια μέρα που η Scuderia θα ήθελε να ξεχάσει, καθώς οι υποσχέσεις που άφησε στην αρχή του αγώνα με την ταχύτητά της, δεν εκπληρώθηκαν στο τέλος. Ο Φέτελ μάλιστα είχε βρεθεί να προηγείται από τον 30 έως τον 34ο γύρο, αλλά μετά το πιτ στοπ του, που τον έριξε στην 4η θέση, δεν μπόρεσε να απειλήσει ποτέ τον Χάμιλτον για μια θέση στο βάθρο.

Απογοητευτική ήταν και η εμφάνιση του Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, ο οποίος μετά την τονωτική για την ψυχολογία του νίκη, στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, τερμάτισε έκτος αν και είχε εκκινήσει μπροστά από τις δύο Ferrari.

Οι Force India των Σέρχιο Πέρες και Νίκο Χούλκενμπεργκ τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση, μπροστά από τις Williams των Φελίπε Μάσα και Βάλτερι Μπότας.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Όστιν του Τέξας για το Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα